En lyserød æske? Lige hvad jeg altid har ønsket mig!
En lyserød æske? Lige hvad jeg altid har ønsket mig!

Sådan slipper du af med hadegaven

Har du ikke brug for lysestage? Sådan håndterer du en værre møggave!

25. december 2009 af Andrea Boesgaard

Der er da intet som juleaften: God mad, dejligt selskab, smukke salmer og et kønt træ - og så er der jo alle de dejlige julegaver. Eller...? Langt de fleste har nok en gammel tante, der konsekvent køber de mest frygtelige julegaver, en kæreste, der trods udførlige instruktioner bare ikke KAN ramme den rigtige bh-størrelse eller en 8-årig fætter, der laver samtlige sine julegaver selv. Og hvad skal du stille op med det skidt?

Woman giver dig et par gode ideer til, hvordan du slipper af med hadegaverne.


1. Brænd det
Der er ikke noget, der hygger her i vinterkulden, som åben ild. Så hvorfor ikke bare smide bøger, grimt tøj og andet brandbart skrammel i kaminen og hold en hyggeseance med et raskt, lille bål? Projektet bliver naturligvis lidt vanskeligere, hvis du ikke har en kamin - men så kan du jo altid bruge baghaven eller tænde op på stuegulvet og score en ordentlig forsikringscheck bagefter!


2. Giv det videre
Dette er IKKE en god ide, hvis gaven er spiselig eller levende - det er møg-svært at opbevare en hundehvalp bagerst i skabet, og du kan være sikker på, at modtageren opdager det, hvis han eller hun får hengemt hjemmebag (særligt hvis det har ligget i både halve og hele år). Og selvom gaven sikkert passer fortrinligt til den person, der gav den til dig, så pas lige på, at du ikke ved en fejl giver den tilbage - det er så pinligt...


3. Donér det til velgørenhed
På den måde har du både gjort et lille negerbarn i Afrika glad - og gjort noget godt for din egen samvittighed!

 

4. Sælg det!
I disse internet-tider er der masser af muligheder for at slippe af med uønskede gaver i cyberspace. Vi nævner i flæng: Den Blå Avis , Trendsales og eBay.


5. Gå løs på gaven med en hammer og sælg det som moderne kunst
På den måde kan du måske endda score kassen på fætter Oles hjemmegjorte træ-sløjdsprojekt... OBS: Virker ikke skide godt på bløde pakker.


6. Begrav gaven

Men brug ikke din egen baghave - når din nedgravede cd med Jodle Birge bliver fundet som gift-efterladenskaber om et halvt århundrede, skal det helst ikke kunne spores tilbage til dig, så du hænger på regningen efter en gennemgribende grund-rensning.


7. Hold gave-bytte dag med vennerne
Måske er dit skrald dine venners guld - eller omvendt... Og hvis du medbringer et par flasker af den glögg, du alligevel aldrig fik drukket, kan I oven i købet ende med at have en helt fornøjelig dag. Men igen: Lad være med at medbringe gaver, du har fået af en af de tilstedeværende!


8. Brug det som bestikkelse
Der er altid en eller anden naiv person i din omgangskreds, som du kan lokke til at gøre dig tjenester ved at bestikke dem med skidt og møg. OBS! Virker bedst på børn og barnlige sjæle, så du opnår nok mere ved at bestikke dem med slik- og dvd-gaver end med hjemmestrikkede grydelapper....

9. Ryg det!
Du vil blive forbavset over, hvor stor en del af julegaverne, du egentlig kan ryge.

 

10. Og den stensikre: Byt det
Det kan desværre ikke lade sig gøre med mormors hjemmestrik - men heldigvis kommer de fleste gaver nu til dags med et byttegavemærke, så du slet ikke behøver at rode dig ud i forklaringer, der alligevel bare skal dække over, at giveren har en skidt smag / mangler indføling med dig / er totalt blottet for fantasi etc.