Samtale i messanger
Har du nogensinde solgt noget på Facebook Marketplace? © Woman.dk

10 situationer, du helt sikkert har oplevet, hvis du har solgt noget på Facebook Marketplace

“Vil du lige sende lidt flere billeder af vasen?”. NEJ, den koster 25 kroner, køb den nu bare!

28. februar 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

1. Du har det ret så akavet med at vide, at alle dine Facebook-venner kan se, at du hjælper din mor med at sælge hendes sennepsfarvede chaiselong på din Facebook-profil, og overvejer kraftigt at skrive ‘jeg sælger den for en anden, det er ikke min!’ i bunden af varens beskrivelse. 

2. Du har sat dine fire spisebordsstole til salg på Marketplace, men alle bliver ved med at spørge ind til spisebordet, som tilfældigvis også er på billedet. “Hvor er bordet fra?”, “hvad koster bordet?”, “hej, jeg byder 600 kroner for spisebordet”, “er bordet stadig til salg?”. Det er STOLENE, jeg sælger! 

3. Du møder lidt for ofte den der type, som bare absolut skal have en eller anden form for rabat med i købet. “Hvad koster vasen?”, “135 kroner”, “skal vi sige 100 kroner?”, “nej”, “110?”, “nej”, “115?”, “nej, jeg sælger kun til prisen”, “okay, men kan jeg så få blomsterne med i handlen?”. Stooop! 

4. Ghosting-fænomenet er i den grad til stede på Facebook Marketplace. Det er ufatteligt, den mængde af beskeder, du ikke får svar på. “Hvad koster lamperne samlet?”, “300 kroner, er du interesseret i at købe dem?” *intet svar*... Øhh, nevermind then?   

5. Det er ufatteligt, hvad folk forventer, du kan svare på, når du sætter en vare til salg. “Tror du, at toiletskabet kan være på mit københavner-badeværelse? Det er meget småt.” Hvor skulle jeg vide det fra, Per? Skabet koster 50 kroner, køb det nu bare, og find ud af det selv. 

6. Endnu en type, som vil prutte om prisen: “Jeg kan se, at der er et lille skår i kanten på den gule tallerken. Hvad siger du til at slå et par procenter af i pris, nu når den er ødelagt?”. Den gule tallerken koster vitterligt 10 kroner, Kirsten, hvis jeg går mere ned i pris, koster det pap, den skal pakkes ind i, mere end selve tallerknen.  

7. Når du sælger et stort møbel, og det lige pludselig bliver dit problem, at køber skal have det ind i en lille Kia Picanto og op i en lejlighed. “Jeg vil meget gerne købe sengen, men min bil er for lille til at transportere den – kan vi bruge din?”... “Og jeg bor forresten på 3. sal, alene. Vil du lige hjælpe med at bære den op også?”. Helt ærligt, ligner jeg en flyttemand?!

8. “Vil du lige sende et billede, hvor du prøver dem på? Meget gerne bagfra, så jeg kan se lommerne”. Nej, Carsten på 55, bare nej. Du får ikke nogle billeder af min numse. Hvorfor er Facebook bare fyldt med creepy typer?!

9. “Vil du lige sende lidt flere billeder af vasen, måske fra siden og oppefra?”. NEJ, den koster 25 kroner, køb den nu bare! 

10. Du har endelig solgt din kommode og aftaler med køber, at hun kan komme og hente den på tirsdag klokken 17. Klip til tirsdag: Klokken bliver 17... 17:30... 17:45... 18:00... 19:30 (!), og køber dukker IKKE op og svarer selvfølgelig heller ikke på dine mange beskeder til hende, typisk. Så har du brugt din tirsdag aften på det.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.