Samtale mellem køber og sælger
Kan du genkende nogle af de her situationer? © Privatfoto

10 situationer, du helt sikkert kan genkende, hvis du har købt noget brugt på nettet

“Super fin halskæde, hvor lang er den cirka?”, *intet svar*... Nej okay så, bare glem det

18. marts 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

1. Når du finder et par vildt fede bukser på Trendsales, men sælger bor i Aarhus, og du bor i København... Det er altså en lige lovlig lang køretur for at prøve et par bukser, øv! Og lidt for risky at købe bukser uden at have prøvet dem på først.   

2. Når du har købt et nyt sofabord på DBA, og det bare på ingen måde ligner de billeder, som var i annoncen. Totalt antiklimaks, når du åbner pakken med dit nye (brugte) hvide bord... Som så viser dig at være gråt, åbenbart. 

3. Når du skal hente den spisebordsstol, du har købt brugt af Jørgen, og det viser sig, at han bor alene... I en skov... Uden naboer... Væk fra alt og alle... 'Jeg tager liiige min far med, bare for en sikkerhedsskyld'. 

4. “Super fin halskæde, hvor lang er den cirka?”, *intet svar*... Det kan ikke tælles på to hænder, hvor mange gange, du er blevet ghostet af en sælger, når du har spurgt ind til en ting, de har til salg... Altså, gider de ikke af med deres varer eller hvad? Svar nu! 

5. Når der vitterligt kun er et sløret billede af den jakke, du godt kunne tænke dig at købe. Hvordan kan folk tro, at jeg rent faktisk vil købe en jakke til 600 kroner, som jeg kun har set fra en vinkel? Hvad hvis der var et kæmpe hul på ryggen? Flere og bedre billeder, tak! 

6. Det er nogle gange ufatteligt, alt det gamle møg folk prøver at sælge på nettet. Nej, Kristian, jeg vil ikke købe dit gamle havebord fra 1970'erne, som mangler et bordben og ikke har været vasket de sidste 10 år! Og det tror jeg heller ikke, at andre vil. 

7. Det akavede øjeblik, hvor du står på Nørreport og venter på sælger, fordi du skal købe en bluse af hende, og du åbentlyst står og stirrer på alle lyshårede kvinder, som går mod dig, fordi det er sådan, sælger har beskrevet sig selv. Det er altid en udfordring at mødes med folk, vi aldrig har set før! 

8. Og når du så står dér på Nørreport og venter... Og venter... Ooog venter lidt mere... Og sælger er ikke og se i miles omkreds, irriterende. Det er langt værre at blive brændt af i en handel end på en Tinderdate! 

9. Når Rikke prøver at sælge sin gamle ansigtscreme, som kun er meget lidt brugt, ew! Nogle ting skal bare ikke sælges brugt, og sådan er det. Punktum. 

10. Den fine hvide skjorte, du købte på Trendsales, viste sig så ikke at være helt så fin og hvid igen. En sovseplet på maven og deodorant-skjolder under armene — det var altså ikke lige det, du drømte om, da du købte skjorten. Godt nok er den brugt, men altså... En fremmeds deodorant-skjolder? Nej tak!