kvinde har det varmt i lejlighed, kvinde gør rent i lejlighed
Der er både fordele og ulemper ved at bo i lejlighed!© Getty Images

11 interessante situationer du kender, hvis du bor i lejlighed

Der er altid 750 grader i din lejlighed i sommermånederne – til gengæld bliver det aldrig nemmere at gøre rent end på dine 42 kvadratmeter

24. juni 2021 af Sarah Østbjerg

1. 'Okay, du kan godt – stuen... første sal... anden sal... tredje sal...' og sådan fortsætter du ellers med at tælle etager inde i hovedet, indtil du endelig når op til femte, hvor du bor.

2. Temperaturen er konstant 750 grader i din lejlighed i sommermånederne. Også når ALLE vinduer og døre er åbne...

3. 'Gad vide hvor meget vasketøj, der kan være i én maskine?' spørger du dig selv, efter at have vendt bunden i hovedet på din vasketøjskurv og erfaret, at det er liiidt for lang tid siden, du sidst var nede for at vaske.

4. Og du beder en lille bøn, til at chancemaskinerne i vaskekælderen er ledige. Hvem er de mennesker, der planlægger, hvornår de skal vaske tøj, og derfor formår at booke vasketider? Ikke dig i hvert fald...

5. Du har aldrig hilst på dine naboer, men alligevel føler du, at du kender dem. Fjerde til højre har et (meget) aktivt sexliv, femte til venstre tager bad hver morgen klokken syv, og hos fjerde på den anden side af gården bliver der lavet aftensmad hver dag præcis klokken 17.30.

6. Du tager dig selv i at liste rundt, når du kommer sent hjem eller lige vil tage opvasken, selvom klokken har rundet ti om aftenen. Når du bor i et meget lydt lejlighedskompleks, er det, som om alting larmer MEGET mere.

7. Du tager altid bagtrappen. Medmindre du gerne vil skjule noget, så tager du fortrappen. Bagtrappen er altså bare mere eksponeret lydmæssigt, og turen gennem gården kan føles meget lang, når du føler, at alles øjne hviler på dig. Især hvis det er tredje aften i træk, at du kommer hjem med en plade marabou og et halvt kilo bland-selv-slik eller et nyt bekendtskab...

8. Og det sker altså, at du glipper den halvårlige arbejdsweekend. Naturligvis af den simple årsag, at du altså ikke lige får holdt dig up to date med opslagstavlen i opgangen, når nu du som regel anvender bagtrappen.

9. Det bliver ikke nemmere at gøre rent. Det kan godt være, du nogle gange synes, du mangler plads, men hold op, hvor er det fedt at kunne støvsuge hele hjemmet UDEN at skulle skifte stikkontakt – kæmpe win!

10. Gardiner er din bedste ven. Det kan godt være, du ikke længere orker at trække for, hver gang du går nøgen rundt, men det er nu alligevel rart at have muligheden.

11. Hele opgangen har styr på dit kærlighedsliv. Du kan i hvert fald være sikker på, at de har hørt jeres skænderi. Og hvis I er blevet gode venner igen, så har de højst sandsynligt også hørt det...

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.