Ringsted
Kan du genkende disse ting fra Ringsted?© Privatfoto

15 sjove ting, du med garanti kan genkende, hvis du er opvokset i Ringsted

Du kan ringe fra Ringsted til Thisted, men du kan ikke tisse fra Thisted til Ringsted

14. april 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

“Midt i mulighederne”. Det er det catchy slogan for Sjællands midterste punkt, Ringsted, som er hjemsted for det famøse Outlet, vores elskede Ringsted Festival og de skøre eksistenser, vi alle ved, hvem er.

I hvert fald os, der er født og opvokset i byen. Hvis du er en af de heldige, som kan kalde dig selv for ringstedgenser, kan du med garanti relatere til disse sjove og genkendelige ting, som beskriver vores elskede by så godt.

1. Ringsted Festivaaaaal. Den årlige begivenhed, som samler hele byen, og hvor sandsynligheden for at støde ind i ALLE, du kender, er 100%.

2. Folk udefra, der spørger: “Er der andet end Outlettet i Ringsted”. Øhh ja? Men du er nødt til at bevæge dig lidt længere ind i byen end blot til McDonalds, hvis du vil opleve det. Vi bider ikke.

3. Når vi taler om solen: Byens popularitet steg, da McDonalds kom til byen. Både for turister og for os ringstedgensere. Det er intet mindre end fantastisk at kunne besøge Den gyldne måge klokken to om natten for at købe sig fattig i cheeseburgere.

4. Kattemanden. Behøver vi at sige mere? Vi ved alle sammen, hvem det er.

5. Du kan ikke gå i Netto uden at møde nogen, du kender. Du ved aldrig, hvornår du støder ind i din barndomsven eller ekskæreste. Men noget er helt sikkert. Du møder altid minimum én, du kender på vej til Netto.

6. ... Hvilket fører os til det næste punkt: Alle kender alle. På den måde er det nærmest umuligt at gå en tur i byen uden at hilse på 17 mennesker.

7. Du har arbejdet i samtlige af byens butikker. Flere af os har arbejdet i både Nike, SuperDry, Føtex og biografen. Det er næsten lettere at opremse de butikker, du ikke har arbejdet i...

8. Ingen supermarkeder i midtbyen. Trods den tilsyneladende store mængde arbejdskraft, er det ikke lykkedes Ringsted kommune at bevare hverken Netto eller Lidl i midtbyen. Vi savner vores Netto...

9. De ofte udskiftede butikker. “Lå der ikke engang en frisør der?”, “Jeg er altså rimelig sikker på, at det var et pizzaria”, “Var det ikke en grønthandler?”.

10. Det omdiskuterede torv. Vi er vist flere, der er trætte af at snakke om det torv...

11. De sjove (og til tider trættende) opslag i Ringsted-gruppen på Facebook. Lad nu bare “de unge mennesker” feste og larme lidt i weekenden, Majbritt! Du har selv været der engang (selvom det nok er et par år siden).

12. Vivaldi er den obligatoriske café. Lige meget, om du skal fejre din mormors 80-års fødselsdag eller tre-årsdag med kæresten, er Vivaldi stedet.

13. Vi er stolte af, at vi kommer fra samme by som skuespilleren Viggo Mortensen og Michael Poulsen fra Volbeat. Vi kender dem måske ikke personligt. Men alligevel!

14. “Du kan ringe fra Ringsted til Thisted, men du kan ikke tisse fra Thisted til Ringsted”. Tro det eller lad være. Vi har hørt den et par gange...

15. Anatolia er en life saver efter en grum bytur på Crazy Daisy. Og vi ved godt, at det ikke hedder Crazy Daisy mere, men det vil det altid gøre for os.