Flytte | flyttekasse | parforhold
© iStock

Skal du til at sælge din lejlighed? Disse 6 gode råd gør din bolig klar til salg

Ja, du kommer altså ikke udenom at rydde GRUNDIGT op

23. marts 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis det er tid til at sælge din lejlighed for at flytte sammen med kæresten eller for at finde noget større end din etværelseslejlighed, kan det være en fordel at gøre det nu, hvor det er sæson for bolighandel. Og der er faktisk en hel del, du selv kan gøre for at undgå, at din bolig er til salg for længe.  

1. Ryd grundigt op

Et af de første steder du kan – og bør! – gøre en stor indsats, er ved at rydde op i hele boligen. Ved åbent hus-arrangementer er det især vigtigt, at boligen vises fra sin bedste side, så de potentielle købere får et godt førstehåndsindtryk. 


Sørg for at rydde op på værelserne, gem gerne vasketøjet væk, red sengene og få luftet godt ud. Hvis du vil have flere tips til at undgå et rodet hjem, har vi samlet 14 lige her. De sikrer dig et hjem, selv Monica fra Venner ville være stolt af!

2. Lys huset op

Hvis du har et rum, som ikke bliver lyst op af solen, kan du med fordel købe lamper til det. Sørg for, at alle pærerne virker og lyser rummet godt op. Hvis du bor i hus og har et bryggers, kan det særligt være det, som trænger til mere belysning. 

Mørke vægge kan få værelserne til at se mindre og mørkere ud, og derfor kan det være en god idé at male de mørke værelser med lysere farver. 

3. Puds vinduer, og ryd op i haven

Det kan være en rigtigt god idé at pudse vinduer i hele din bolig. Hvis du bor i hus og har en have, er det også en fordel at rydde op på terrassen, stille havemøblerne frem og slå græsset, så de besøgende kan forestille sig, hvordan det er at bruge en sommerdag i haven.

4. Væk med røg og madlugt

Sørg for, at din bolig er luftet godt ud. Især hvis der lugter af cigaretter eller mad. Det er ikke alle, der er lige så glade for eksempelvis krydret og stærkt duftende madretter, som du måske selv er. Har du svært ved at komme af med de forskellige lugte, kan et trick være at gøre brug af duftpinde. Der findes et bredt udvalg af disse, men det kan være en god idé at vælge en neutral duft. 

5. Kaffe på kanden

Vis de nye ejere, hvordan boligen kan indrettes, for kun du ved, hvordan hjørner og skarpe kanter kan udnyttes, uden at det roder for meget. Stil planterne frem og støv dem af, hvis det er nødvendigt. Vis fordelene frem ved huset. Hvordan kan badeværelset eksempelvis udnyttes mest muligt?

Køb farverige blomster og læg et par magasiner på bordet i stuen. Lav også frisk kaffe (det kan anbefales med en af disse lækre ingredienser, der gør kaffen ekstra lækker!), så mægleren kan tilbyde de potentielle købere en kop. Det kan ofte få de besøgende til at føle sig mere afslappede – og så dufter det hjemligt.

6. Selvsalg

Hvis du vælger at sælge din bolig selv, kan de her tips være utroligt gode at huske på. Selvsalg er nemlig et af boligmarkedets helt store trends, og det vil sige, at du som sælger forsøger at sælge huset uden om en ejendomsmægler. Det har sine fordele og ulemper.

Eksempelvis sparer du et til seks procent af salgssummen, du ellers skulle betale til mægleren. På den anden side skal du selv stå for udarbejdelsen af købsaftalen, forhandlingen af pris og  indhente dokumenter. 


Hvis du gerne vil sælge selv, kan en boligadvokat hjælpe dig til langt færre penge end mægleren. En boligadvokat, som du eksempelvis kan finde på Boligadvokat 24, udarbejder skødet, står for tinglysningen, rådgiver dig som sælger igennem hele boligsalget og varetager det juridiske arbejde såsom udarbejdelsen af købsaftalen og indhentelse af relevante dokumenter. Da boligadvokaten, ligesom mægleren, har erfaring med mange bolighandler, kan de give dig gode råd til, hvad i din bolig, du kan ændre, for at få et hurtigere salg.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide