Hvis jeg nu bare beder lidt til de højere magter, så går mit overtræk nok væk af sig selv?!?
Hvis jeg nu bare beder lidt til de højere magter, så går mit overtræk nok væk af sig selv?!?

Slip af med det trælse overtræk

Læs Womans guide og bliv din gæld OG din dårlige samvittghed kvit

30. april 2009 af Julie Schrøder Kristensen

Du kender sikkert fornemmelsen af svedige håndflader og bankende hjerte, når du kører dankortet gennem maskinen sidst på måneden? Måske ved du præcis hvordan det føles, når S.U'en eller lønnen forsvinder ned i et dybt sort hul inden du kan nå at tælle til ti? Så er der heldigvis hjælp at hente! Du kan nemlig, med en lille potion standhaftighed, god fornuft og et par gode fif, få rådet bod på bundlinjen.

1. Saml dine indkøb i stedet for at købe ind hver dag. På den måde begrænser du impulskøb og dyre småindkøb på tanken eller i kiosken. Måske kan du også udnytte gode tilbud på lidt større mængder.

2. Tag cyklen, når du kan - det holder både dig selv og din økonomi i form. Hav også altid et klippekort til bussen på dig, så du ikke bliver fristet til at ringe efter en taxa.

3. Hold øje med, hvornår det er billigst at tale i telefon, gå i biografen eller køre med tog- der kan være mange penge at spare!

4. Køb brugt, når du kan. Der er store beløb at spare på dyre ting som for eksempel møbler, cykler, computer og studiebøger.

5. Hvis du køber tøj, bøger, sko, smykker eller andet spændende på nettet, så vær opmærksom på, at levering er både hurtigere og billigere fra England end fra USA. Og da du handler i EU, får du ikke problemer med told-regler.

6. Hav altid dit studiekort på dig, hvis du har et - mange museer, udstillinger og enkelte butikker giver rabat til studerende. Spørg hellere efter rabatten en gang for meget, end for lidt.

7. Få overblik over din økonomi. Sæt dig ned og lav et budget, så du kan få styr på, hvor mange penge du minimum skal have ind på kontoen om måneden for at kunne betale husleje, mad og alt det andet nødvendige. Husk også at tage højde for udgifter, der ikke viser sig som regninger. Det kan for eksempel være ferier, udgifter til undervisninsmaterialer eller gaver.

8. Spar lidt ekstra op hver måned, så du kan klare uforudsete udgifter og har råd til at udnytte et ekstra godt tilbud.

9. Glem ikke at følge med i, hvor mange penge du har på din konto. Anskaf dig en netbank-adgang, hvis du ikke har en i forvejen, og tjek din saldo med jævne mellemrum.

10. Hvis du allerede har kontokort eller lignende, så kan det være en fordel for dig at samle al din gæld i banken. Få en realistisk snak med din bankrådgiver om afdrag og tilbagebetaling. Husk, at renter kan forhandles!

11. Stop med at bruge dine kreditkort I en periode. Prøv i stedet at hæve et fast beløb om ugen, som du skal holde dig indenfor. Det giver dig en rigtig god fornemmelse af, hvad tingene koster, hvad du bruger penge på og hvor meget du bruger. Det kan være svært i starten, men i virkeligeheden er det bare en vanesag.

12. Sidst men ikke mindst, kan du vælge at få dig et visa electron. Kortet kan ikke overtrækkes, men kan bruges som betalingskort i butikker og på nettet nøjagtig som et almindeligt visa dankort. Et godt alternativ til dig, der har svært ved at styre hvor tit du kører kortet igennem maskinen, men som ikke tør tage skridtet og leve helt uden elektroniske betalingsmidler!

Har du erfaringer med overtræk og hævekort, som du vil dele med os andre? Så deltag i Woman debatten

Du vil (garanteret) også kunne lide