Nyhavn, Bibliotekshaven
Den kongelige bibliotekshave er en gemt perle i byen.© Instagram: @caroasmus, @marilouscopenhagen

11 smukke steder i København, du bør tage et smut forbi

Hvilke af disse steder skal din påskeudflugt gå forbi?

30. marts 2021 af Sarah Østbjerg

Påsken er over os, og vi har fundet ti smukker steder i København, du kan besøge – de perfekte spots, hvis du mangler lidt indhold til din Instagram.

Hvis du i stedet planlægger en påske med indendørshygge og har set alle de bedste serier på Netflix, så kan det være du skal forsøge dig med at lave smukke påskenegle, sende din flirt en sms med et gækkevers eller male dit eget påskeæg.

1. Landbohøjskolens have

Lanbohøjskolen har den smukkeste bygning og fine blomster og planter, der er lige til at forelske sig i. Landbohøjskolen ligger på Frederiksberg, og haven er offentlig tilgængelig.

2. Nyhavn

Er kendt for sine smalle, farvede huse og bådene i kanalen. Nyhavn emmer af liv og stemning og er det perfekte sted at nyde en lækker to-go-kaffe på kajen.

3. Den kongelige bibliotekshave

Denne have er en gemt perle bag Christiansborg. Udover de fine farverige stole, rummer den også et springvand, pæne blomster og et par træer, du kan sidde under.

4. Amalienborg slotsplads

Fra Amalienborg slotsplads kan du kigge til marmorkirken, når du står blandt livgarder og den store rytterstatue af Christian den 5.

5. Operaen

Operaen er en overdådig bygning, der her ses fra den anden side af vandet ved Ofelia Plads. Operean blev opført i 2005 og er en af Københavns nyere nationalbygninger.

6. Gråbrødretorv

Det her er det hyggeligste torv i indre by. Der er stort platantræ i midten, og det er det oplagte sted at gå forbi på en forårsdag med en veninde under armen og en croissant i hånden.

7. Børsen

Børsen ligger på Slotsholmen og er en af de smukkeste renæssancebygninger, vi har i Danmark. 

8. Kastellet

Kastellet er det smukkeste sted til en gåtur. Når du går på voldene kommer du både forbi møller og kanoner og så er der endda også udsigt til vandet.

9. Christianshavn

Christianshavn er med sit rolige liv og de mange pæne bygninger Københavns hyggeligste bydel. Det dejligste sted at nyde forårssolen på en spadseretur, mens du kigger på mennesker.

10. Torvehallerne

Torvehallerne er stedet, der har det hele – atmosfære, blomster, mad og drikke og meget mere. Alt sammen i høj kvalitet, og så tager stedet sig bare så godt ud på billeder.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.