Mors dags gave
Det behøves ikke koste en formue!© Getty Images

12 søde mors dags gaver til under 100 kroner

Det behøves ikke koste en formue at sætte et smil på din mors læber

4. maj 2023 af Ida Storm Frøslev Hansen

Søndag den 14. maj er det mors dag igen, igen, igen. Er det bare os, eller kommer den dag altid bag på os? Nå, men under alle omstændigheder vil vi jo gerne gøre vores mor glad og huske hende på, at vi faktisk sætter pris på alle de gange, hun har hentet os stang-bacardi i byen, har lånt os lidt skejser sidst på måneden og lyttet til vores utallige kæresteproblemer. 

Dog er vores konto ikke i lige så stort fejringshumør, som vi er, og derfor har vi søgt internettet tyndt efter de bedste og billigste gaver, der vil gøre enhver mor glad, så du ikke behøves lede. 

Her er 12 gode gaver, du kan nå at forkæle din mor med på søndag. (Du kan også forære hende et sødt Mors Dag-kort).

1. Rengøringstøfler

Hvis du vil give din mor en drillegave, kan vi kun forestille os, at disse rengøringstøfler vil få hende til at grine og ryste på hovedet. Eller brokke sig over, at det kun er hende, der vasker gulv. Ja, det er en 50/50, lidt tricky, men helt klart det værd!

Tøflerne koster 69 kroner og kan købes her

Renøringstøfler.
Rengøringstøfler.© Coolshop.dk

2. Termokrus

Vi kender alle, at tingene går lidt for hurtigt om morgenen, og pludselig siger klokken, at vi simpelthen ikke har tid til vores elskede morgenkaffe, og helt seriøst: Det MÅ jo ikke ske! Derfor har vi alle brug for en termokop, der kan redde selv den mest stressende morgen. Red din mors morgener med en termokop – vi lover dig, hun vil sætte pris på den. 

Denne fine sag koster kun 60 kroner, og du kan få fingre i det her

Termokop.
Termokop.© Flyingtiger.com

3. Cool Mint te fra Østerlands Thehus

Hvis din mor bæller te, som vi bællede Gul Gajol til halbal i 2013, er vi sikre på, at en gave indholdende te vil få din mor til at sige ting som: “Du er jordens bedste barn” og “Du er en gave til menneskeheden”... Ja, okay, mindre kan selvfølgelig også gøre det. Men hun vil helt sikkert blive glad! 

Denne luksus-te koster 85 kroner, her

En lækker te.
En lækker te.© Noru.dk

4. Gavekort til en lækker café

Er din mor egentlig en ægte mor, hvis hun ikke elsker kaffe, te, kage og/eller godt brød? Er det ikke en mor-ting? I hvert fald ved vi, at din mor elsker at bruge tid med dig, og med et gavekort til en hyggelig café kan du slå to fluer med et smæk (hey, og selv få kage ud af det? Genialt!). 

Køb et gavekort til din mors yndlingscafé eller prøv eksempelvis et gavekort til Lagkagehuset, der kan købes i alle prisklasser på Lagkagehusets hjemmeside

Gavekort til lagkagehuset.
Gavekort til lagkagehuset.© Lagkagehuset.dk

5. En lækker bodywash

Dyre luksusting til badet er sådan noget, vi ikke lige er de første til at bruge penge på, men vi ELSKER at have dem! Derfor mener vi, at det er den perfekte gave. Og sikkert også til din mor. Køb hende noget lækkert bade-halløj, der dufter af noget, du ved, hun kan lide. For eksempel som denne velduftende sag på billedet?

Den koster 80 kroner lige her

Bodywash.
Bodywash.© Magasin.dk

6. Søde spænder

Skal din mor have tøjlet sine lokker? Så giv hende et fint spænde, der kan minde hende om dig, når hun har det på, eller bare give et pop of colour til de fine (grå) lokker. 

Spændet koster 39 kroner, og du kan købe et til din mor lige her.

Søde spænder
Søde spænder. © Dimsstudio.dk

7. Snoede lys

Er din mor en trendy type, vil hun uden tvivl savle over disse lækre, snoede lys, der virkelig har sine kronede dage på Instagram lige for tiden. Hvis du selv er en krea-type, kan du faktisk også give dig ud i selv at lave dem! Hvis du er heldig, bliver de pænere, end da vi forsøgte at lave dem, og kan rent faktisk bruge til en gave...

Hvis du ikke tør kaste dig ud i at lave dem selv, kan du købe de fine lys til 50 kroner her

Snoede lys
Snoede lys. © hm.com

8. Bihus

Hvis din mor har lidt af nogle grønne fingre, og hun bruger flere timer med røven i vejret for at fjerne ukrudt i rhododendron-bedet end foran flimmerskærmen, vil hun uden tvivl sætte pris på noget, der kan spice hendes have-hobby lidt op: For eksempel et nuttet bihus eller et insekthotel!

Det søde hus på billedet koster 58,80 kroner, og det kan købes her eller i din lokale Søstrene Grene. 

Bihus.
Bihus.© Søstrenegrene.dk

9. En lækker håndsprit

Corona er ovre, og det betyder, at vores fingre heldigvis ikke lugter ligeså meget som en våd aften på Crazy Daisy i Herning, hver gang vi besøger vores lokale supermarked. Men derfor kan håndsprit stadig være fornuftigt. Køb en lækker, velduftende håndsprit i mors dags gave til din mor. 

Et godt bud kunne være denne naturlige og økologiske håndsprit, som koster 89 kroner og som kan købes her

Håndsprit til mor.
En lækker håndsprit til din mor.© Magasin.dk

10. Køb din mors yndlingskaffe

Er din mor helt vild med kaffe? Og er der bare en helt særlig smag, hun elsker? Så kom hende i forkøbet og lad gudedrikken være gaven fra dig til hende. Du kan også udfordre din mor lidt og købe hende en lidt særlig variant?

For eksempel denne specialblandede kaffe fra Magasin til 60 kroner. Du kan købe dem her. 

Lækker kaffe
Lækker kaffe.© Magasin.dk

11. Et personligt krus

Der er da få ting, der kan gøre vores mor så blød i knæene, som en kærligheds erklæring, hun kan læse hver evigt eneste morgen. Derfor synes vi, at dette krus er en perfekt mors dags gave.

Køb kruset, hvor du selv kan tilføje en sød og personlig tekst, for kun 85 kroner, her

Et krus til mor.
Et krus til mor.© Shirtdesign.dk

12. En hel dag med dig

Vi ved det jo godt inderst inde: Hverken røde roser, fyldt chokolade eller lækker te kan gøre vores mor lige så glad som vores blotte nærvær (okay, og det er jo sindssygt! Lad os lige nyde, at der faktisk er nogle mennsker, der kan lide os SÅ meget). 

Derfor er vi sikre på, at din mor vil sætte pris på, at du hiver en dag ud af kalenderen og bare er sammen med hende en hel dag: Måske laver du noget dejlig morgenmad til hende, går en tur i skoven med hende, tager på loppemarked eller lignende. 

Det koster vitterligt 0 kroner, og vi ved, at det vil gøre hende glad.

Mor og datter går tur.
Din mor vil uden tvivl elske en hel dag i dit selskab.© Getty Images