Sparer du tid på kun at handle én gang om ugen?

Woman har testet det for dig

8. februar 2016 af Rikke Hovn Poulsen

Vi bruger i gennemsnittet 23 minutter om dagen på at handle. Men kan der spares tid på det? Womans tidligere redaktionssekretær, Karen, har testet, om ét ugentligt indkøb, virkelig giver mere tid i hverdagen. Se, hvordan det gik hende:

Forventninger:

“‘Det er måske meget smart’, tænker jeg, da udfordringen skydes i gang. For det første slipper jeg for verdens mest uromantiske ‘hvad skal vi have til aftensmad’-opkald til min kæreste dagligt. Og tænk, hvis jeg samtidig kan spare tid.”

Hvordan var det?

“Søndag morgen udvikler det hyggelige brunch-ritual med min kæreste sig til et større planlægningsmøde. Hvad skal vi spise? Og hvad skal vi købe ind? Hvordan kan jeg vide, hvad jeg har lyst til at sætte på menuen om fire dage? Jeg er slet ikke vant til at tænke så langt frem. Men måske kan jeg spare moneter, hvis jeg hiver færre tilfældige ting ned i kurven. I supermarkedet daler humøret til et mindre euforisk stadie.  

For det første tager det en halv dag at handle ind. Og for det andet er er det ikke særlig sjovt at bakse fire propfyldte plastikposer hjem på en cykel. Jeg føler mig ekstremt mutti-agtig, da jeg kommer slæbende med en halv kummefryser på bagagebæreren. I løbet af ugen er det rart nok, at jeg ikke behøver at spendere en halv time i Netto på vej hjem fra arbejde, men i stedet kan hygge mig med at kvadre i telefon med veninderne. Men jeg oplever samtidig, at al den planlægning føles som lidt af en spændetrøje. Spontane middage og cafébesøg gør, at køleskabet sner inde med mad, som jeg ikke får brugt. Og det stresser mig faktisk lidt. Øv!”

LÆS OGSÅ Sådan slipper du af med de dårlige vaner

Konklusion – 2 timer sparet:

“Medmindre du bor en dagsrejse fra nærmeste supermarked eller har meget høje kulinariske standarder, kan planlægnings-finten hurtigt blive til planlægnings-helvedet.”

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.

Du vil (garanteret) også kunne lide