Kvinde ser på solnedgang
© iStock

Stærk kvinde viser, hvor hårdt det i virkeligheden er at leve med en depression

Vi har kæmpe respekt for hendes ærlighed!

17. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Der er ingen tvivl om, at livet med en depression er ubeskrivelig hårdt (som denne video også viser). Men det kan alligevel være svært for andre at forstå, hvordan ens hverdag bliver påvirket, når depressionen får alt til at ramle. 

Det har Katelyn Marie Todd forsøgt at forklare i et opslag på Facebook, hvor hun ærligt fortæller, hvor dårligt hun har det. Den unge kvinde har delt et billede af sig selv, og i billedteksten forklarer hun, hvordan hendes dag har set ud. 

“Jeg børstede mit hår i dag”

Katelyn lægger ud med at fortælle, at hun netop har overvundet sig selv og gjort noget, som hun normalt ikke har kræfter til. 

“Jeg børstede mit hår i dag. For første gang i 4 uger,” skriver Katelyn og fortsætter:

“Jeg græd, da jeg vaskede det, fordi jeg havde glemt, hvordan det føles at køre mine fingre gennem håret.”

Katelyn fortæller også, at hun har børstet tænder for første gang i en uge, og at hun i lang tid har undgået at kramme folk, fordi hun aldrig dufter særlig godt.

“Jeg har ikke noget rent tøj, for jeg er for træt og trist til at vaske det,” skriver hun. 

Depression er ikke en smuk ting

Katelyn vil gerne vise, at depression ikke er en smuk ting. Når depressionen rammer, spreder den sig som ringe i vandet og påvirker ens liv – både stort og småt. Depressionen dræber alt ens overskud, og det betyder, at der ikke er kræfter til daglige gøremål som eksempelvis at tage et bad eller klare opvasken.

Sygdommen påvirker også ens forhold til andre mennesker, skriver Katelyn, og det er vigtigt for hende, at folk forstår netop det. Ifølge Katelyn er det utrolig vigtigt, at personer, der er ramt af depression, får plads og møder forståelse fra sine venner og familie.

“Vær sød at tage dem alvorligt, når de prøver at tale med dig om det. Vi prøver. Jeg sværger, at vi prøver. Kan du se det? Jeg børstede mit hår i dag.” 

Katelyns opslag er i skrivende stund blevet delt mere end 288.000 gange på Facebook, og mere end 222.000 har liket opslaget. Vi forstår godt hvorfor – Katelyn er simpelthen så sej og modig, og vi har kæmpe respekt for hendes ærlighed. Stærkt gået, Katelyn!