Sundere donuts i miniformat
De er ikke sunde sunde, men lidt sundere end almindelige donuts – især fordi de undgår frituren
Cirka 20 mini-donuts
Du skal bruge:
160 ml mælk
2,5 spsk flydende kokosolie
1 tsk ren vaniljeekstrakt
1 tsk æblecidereddike
1,5 tsk bagepulver
115 g speltmel eller hvedemel
100 g sukker
En knivspids salt
Flormelis til at vende de færdige donuts i
Fedtstof til at smøre donutformen
En mini-donutform (eller mini-cupcakeform, hvis du kan undvære hullet)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader, og smør formen. Pisk mælk, kokosolie, vaniljeekstrakt og æblecidereddike sammen i en skål. Bland bagepulver, mel, sukker og salt i en anden og større skål. Hæld indholdet fra skålen med de våde ingredienser over i skålen med de tørre og rør, indtil massen kun lige er sammenhængende. Hæld med det samme massen i den smurte form. Bag i den forvarmede ovn i cirka otte minutter, og lad dem køle helt af, før de fjernes fra formen. Hæld flormelis i en skål eller dyb tallerken, og vend de kolde donuts heri.