Hund i kvindes arme
© iStock

Taler du meget til din hund? En ny undersøgelse viser, at du endelig skal blive ved med det

Få et (endnu) tættere forhold til vovsen!

12. marts 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis du er den lykkelige ejer af en hund, taler du sikkert mere med vovsen, end du taler med din familie. Din hund bliver både udsat for spørgsmål som “Er du en sød lille vovse?” og “Kan jeg ikke godt tage den her kjole på til de her sko?” Ja, jeres samtaler kan helt sikkert noget, og nu støtter videnskaben dig også i, at det er godt, at du taler med din hund.

Få et endnu tættere forhold med vovsen

En undersøgelse af University of York viser, at din og hundens snak (okay – nok mest din snak) hjælper jer med at få et tættere forhold. Forskerne undersøgte, hvilket slags toneleje der er bedst at tale til hunden i, og hvilke emner der øger hundens opmærksomhed mest – så hvis du vil have et endnu tættere forhold med din hund, skal du kigge med her. 

Hvilken slags hundesnak er bedst?

Forskerne lavede forskellige tests med voksne hunde. Allerede her vil vi gerne lige pointere, hvor meget vi ville ønske, at vi kunne være med til en undersøgelse som dette. Overvej lige, hvor mange søde hunde, der sikkert er samlet på et sted?!

Hundene i undersøgelsen skulle først lytte til en person, som i et skingert toneleje sagde “Du er en god hund”, og “Skal vi gå en tur?”. Herefter skulle hundene lytte til en helt anden snak. Nu talte en ny person nemlig til hundene i et almindeligt og ‘voksent’ toneleje og sagde eksempelvis “Jeg var i biografen i går aftes.”

Hundenes valg af person, de ville hen til efterfølgende, viste, at de var blevet gladest for personen, der talte mere skingert og talte om ting, der var relateret til hunden med eksempelvis spørgsmålet, om de skulle gå en tur. 

Fortæl ikke Futte, hvad du lige har set på Netflix

Dog lavede forskerne forsøget igen for at teste, at det ikke bare var den skingre babysnak, der fik hundenes opmærksomhed. Denne gang skulle personen med den ‘skingre stemme’ tale om almindelige voksenting, mens personen med det almindelige, voksne toneleje skulle tale om ting, der i højere grad omhandlede hunden. Det sidste forsøg viste dog, at hundene her ikke kunne vælge en person over den anden. 

Konklusionen af denne geniale undersøgelse må altså være, at det er godt, hvis du beholder den der skingre stemme, som du med garanti laver, når du taler med lille Futte. Samtidig er det en fordel at sige ting som “Sikke en god hund!” i stedet for, hvor meget du glæder dig til den nye sæson af din yndlingsserie på Netflix. Vi kommer dog nok stadig til at fortælle alt vores bedste hundeven...

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.