Ny bilejer citat med bil og bilnøgler
Tænk, hvis du ved et uheld fylder din bil med diesel i stedet for benzin?© Getty Images

11 tanker, du har haft som nyklækket bilejer, hvis du intet aner om biler

Du får næsten helt ondt i hovedet af ord som som hjulleje og akseltryk

17. august 2022 af Henny Müller Dahl

1. Du har ingen idé om, hvad ord som hjulleje og akseltryk betyder. Og du krydser fingre for, at du kan fortsætte med at leve i uvidenhed og aldrig behøver at sætte dig ind i betydningen. 

2. Dit hoved er fyldt med tusindvis af bilspørgsmål. “Hvornår skal dækkene egentlig skiftes? Er det meningen, jeg skal sidde i bilen under en bilvask?” 

3. Du frygter dagen, hvor du for første gang bliver nødt til at tage bilen på værksted. Puha, det vil jo afsløre din uvidenhed på ingen tid! 

4. Du fortyder også jævnligt, at du ikke lyttede efter, da bilforhandleren gav dig en grundig introduktion til bilens funktioner. Det giver dig flashbacks til dengang, du sad og svedte til matematikprøven i folkeskolen og ville give din højre arm for, at du bare havde lyttet efter i timen. 

5. Du glæder dig over, at du endelig har en grund til at lave din helt egen kørselsplayliste på Spotify. Og du skriger med på sange som “Shut Up and Drive”, mens du forestiller dig, at du er med i en sej musikvideo. 

6. Når du engang imellem hører en mystisk lyd fra bilen, er det nemmeste valg at skrue op for musikken. Det er i hvert fald den billigste løsning... Lige nu. 

7. Lidt sværere er det dog at ignorere den lysende advarselslampe, der pludselig dukker op på instrumentbrættet. Du forsøger ihærdigt at kigge væk, indtil du sukkende må række ud efter den hellige bog: Bilmanualen. 

8. Du er glad for, at dit kørekort endelig kommer til sin fulde ret. Du har jo ikke spenderet tusindvis af kroner kun for at låne dine forældres bil hver anden tirsdag. 

9. Endelig slipper du for at skulle råbe “Shotgun” af dine lungers fulde kraft. Verdens hårdeste konkurrence omkring en plads forrest i bilen er omsider overstået. 

10. Du bliver med jævne mellemrum overrasket over de mange uforudsete udgifter, der følger med bilkøbet. Du havde ikke lige medregnet den grønne ejerudgift i dit budget. Og heller ikke din bilforsikring. Og at parkering koster de fleste steder. Farvel, penge. 

11. Du er dødsens angst for, at du en dag begår en frygtelig fejl. Tænk, hvis du kommer til at fylde diesel på din benzinbil og smadrer hele motoren? Bare tanken giver dig sved på panden.