tatovør og tatoveringer

Tatovøren fortæller: “Disse tatoveringer elsker vi at lave – og disse hader vi”

Tror du, tatovøren hader eller elsker kæreste-tatoveringer?

18. juni 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Som tatovør har du nålen i gang mange gange i løbet af en dag, men tatovøren Camilla Sucksdorff, der tatoverer i Iron & Ink i Aarhus, fortæller, at der bare er nogle tatoveringer, der gør det lidt festligere at tænde nålen end andre. 

Få Camillas svar på, hvilke tatoveringer, hun som tatovør elsker at lave, og hvilke hun hader at lave. 

Tatovøren elsker:

Først og fremmest elsker tatovøren, når du går ud af biksen med et smil på læben og en glæde over din nye tatovering, men der er en ting eller to, der kan få smilet på din tatovørs ansigt til at vokse sig lidt større. Læs hvad her. 

1. Tatoveringer, der passer til hendes stil

Camilla forklarer, at tatovører elsker at lave tatoveringer, hvor kunden har sat sig ind i, hvilken type tatovør de skal tatoveres af. 

For eksempel laver Camilla det, der hedder fine line tattoos. Dermed vil det ikke give mening for hverken kunden eller Camilla, hvis kunden vil have lavet et kæmpe tribal-sleeve, for som Camilla forklarer, vil det være lidt ligesom at gå på McDonalds for at købe bland selv-slik. Det spiller bare ikke rigtigt, vel?

2. Tatoveringer med kreativ frihed

“Det er mega fedt, når kunder kommer med en god idé, billeder fra Instagram, Pinterest eller lignende, men at de dog er åbne for, at vi som tatovører kommer med vores kreative fortolkning af den,” forklarer Camilla. På den måde bliver det ikke en præcis kopi, men derimod en helt unik tatovering, som kun DU har. 

3. Tatoveringer, der fremhæver kroppens anatomi og former

Tatoveringer, der følger en muskel, hoftens svaj eller knæets runding ser skide godt ud, er sjove at lave og flatterer kroppen super godt, forklarer Camilla. 

4. Kæreste-tatoveringer

Camilla fortæller, at der er nogle tatovører, der er lidt usikre på kæreste-tatoveringer, for skal de nu bare fjernes igen om et par år? 

Camilla elsker derimod at lave kæreste-tatoveringer: “Så længe, det ikke er JONAS skrevet med gotiske bogstaver hen over hele brystet, synes jeg, det er mega cute med kæreste-tatoveringer!”

Tatovøren hader: 

Som sagt er det vigtigste, at du er glad for din tatovering, men nogle gange er der en ting eller to, der står i vejen for, at tatovøren er glad for den tatovering, der bliver efterspurgt. Læs hvad her. 

1. Direkte kopier

Alle tatovører har samlet blæk-nålen op, fordi de er vilde med –og smadderdygtige til – at tegne og designe. Det tager lang tid at udvikle et personligt udtryk, og bag hvert eneste design, din tatovør laver, ligger der meget arbejde og kreativitet i. 

Derfor er det lidt ærgerligt at få lavet direkte kopier, fortæller Camilla: “Hvis du har set en særlig tegning, en tatovør har lavet, og du bare vildt gerne vil have den lavet, men tatovøren ikke har tid før om lang tid, så vent! Lad være med at få lavet den tegning ved en anden, for hvis tatovørens tegning og stil passer til det, du søger, er det helt klart ventetiden værd,” fortæller Camilla. 

2. Tatoveringer på udfordrende steder

“For det bedste resultat, er der nogle steder, jeg er mindre vild med at tatovere end andre steder. Jeg tatoverer eksempelvis ikke bag øret, i armhulen eller under foden, da det ofte kan ende med en plettet heling af tatoveringer, grundet hudens struktur, og fordi min stil ikke egner sig til disse placeringer. Jeg vil kun lave tatoveringer, hvor jeg kan stå inden for det færdige resultat af den helede tatovering."

Camilla forklarer, at det varierer meget, hvilke steder tatovører finder udfordrende, og du kan derfor sagtens finde nogle, der vil lave en tatovering på dig, de steder, som Camilla ikke har lyst.

3. Stødende tatoveringer

Camilla fortæller, at der kan være nogen, der vil have tatoveret budskaber, tegn eller lignende, der er stødende, og som hun nægter at tatovere. Det kan for eksempel være et hagekors eller tekster med homofobiske budskaber: “Det kunne jeg simpelthen aldrig finde på at sige ja til”.

En tatovering, du er glad for!

Afslutningsvist understreger Camilla, at tatovøren først og fremmest elsker, når du får en tatovering, du er glad for, og at det er det absolut vigtigste og fedeste ved deres arbejde.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.