Kvinde prøver at se med briller
Skal du også heeeeelt tæt på skærmen for at læse uden briller?© Getty Images

6 tegn på, at du måske trænger til at få briller

Kniber du altid øjnene sammen – også selvom solen ikke skinner?

5. januar 2022 af Camilla Stubbe

Hvornår har du sidst fået tjekket din syn hos en optiker? Måske aldrig? Så kan det være, at det er på tide. Jo ældre vi bliver, jo mere ned ad bakke går det for vores syn. Faktisk bruger cirka 60 procent af den danske befolkning over 12 år briller. Ret vildt! 

Har du svært ved at vurdere, om du har brug for et par briller (eller kontaktlinser for den sags skyld), så har vi hjulpet dig godt på vej i denne artikel. Vi har nemlig samlet seks tegn på, at du måske trænger til at få briller.

1. Du har svært ved at se bladene på træerne

Hvis du synes, at træernes grønne toppe eller buskene begynder at ligne grønne klatter, så er det måske på tide, at du skal en tur forbi optikeren.

2. Du kniber øjnene sammen hele tiden

Det er et klart tegn på, at du anstrenger dig for at se bedre og ikke kun lige kniber øjnene sammen, fordi solen er skarp. Solen skinner jo heller ikke 24/7...

Kvinde kniber øjnene sammen
At knibe øjnene sammen det meste af dagen kan være tegn på, at du trænger til briller.© Getty Images

3. Du føler dig mere træt

Hvis du bruger en hel dag på at knibe øjnene sammen for at kunne se, giver det pludselig mening, at du føler dig træt i hovedet og næsten ikke kan holde dig vågen uden fem kopper eftermiddagskaffe.

4. Du oplever tit hovedpine

Hvis du ofte er generet af spændingshovedpine eller migræne, kan det sagtens skyldes, at dit syn ikke er, hvad det har været. Hovedpinen kan både udløses af spændinger i din krop, men også af at dine øjne konstant er på overarbejde.

Kvinde med hovedpine
Hovedpine og migræne kan være tegn på, at du trænger til briller.© Getty Images

5. Du kan ikke komme tæt nok på

Måske du tager dig selv i at have mobilen helt oppe i ansigtet, eller måske du sidder med snotten helt tæt på computerskærmen? Det er også et tegn på, at du måske er lidt langsynet.

6. Du synes, at bogstaverne hopper og danser

Hvis bogstaverne ikke vil stå stille, når du læser, kan det være et tegn på, at du er langsynet, men det kan også være et tegn på, at du måske er ordblind. Uanset er det en god idé at få det tjekket.

Kilder: Netdokter.dk, Louisnielsen.dk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide