Kvinde i bikini sidder foran computer
Tænker du også konstant over, hvordan du kan få lidt feriestemning ind i din hverdag? © Getty Images

17 ting, alle os, der virkelig savner at rejse, gør

Hver gang vi står i kø til coronatest, drømmer vi os væk til køen foran Louvre i Paris!

12. maj 2021 af Henny Müller Dahl

1. Vi er begyndt at udvide vores køkkenkundskaber til også at omfavne det, vi ville spise på ferien. Og tadaa, pludselig kan vi diske op med (mere eller mindre vellykkede) portioner af græske Gyros, hjemmelavet sushi eller en omgang spansk Paella. 

2. Vores yndlingsferiedrikke er også blevet fast del af enhver aktivitet, der involverer alkohol. Sangria og Piña Coladas all the way! 

3. Vi græder lidt indvendigt, når vi langer en 45 kroners vandmelon over disken i Fakta. For det bringer minder frem, om dengang vi rejste Kroatien tyndt og spiste vandmeloner til fem kroner stykket.

4. Vi ser med længsel på vores pakkelister i vores Noter-app. Vi havde helt ærligt aldrig troet, at vi ville savne at blive påmindet om at pakke sokker, solcreme og tørshampoo, så meget som vi gør nu. 

5. Og generelt længes vi bare efter alle de dele af en rejse, vi før har været ret utilfredse med. Nu virker bøvlet med at veksle til andre valutaer og at sætte uret frem eller tilbage som a piece of cake... Vi savner endda (næsten) også at betale for vandflasker til overpris i lufthavnen. 

6. Pludselig virker det som verdens mest oplagte idé at melde os til programmer som TV2's Først til verdens ende. Hvis vores næste jordomrejse kræver et kamerahold i hælene, så må det blive sådan! 

7. ... men de fleste af os nøjes med en tur i sommerhus i stedet for. Tja, at se Limfjorden kan vel også noget? 

8. Hver gang vi finder en rejsesouvenir derhjemme, mærker vi rejselysten trænge sig på. Åh, aldrig har vi følt en så stor kærlighed til vores små flasker portvin fra skønne Portugal eller de syv, små shampooflasker, som vi transporterede med hjem hele vejen fra hotellet i thailandske Phuket

9. Hver gang vi står i kø til coronatest, drømmer vi os væk, til dengang vi stod i kø til lidt federe ting. Vi ville langt hellere stå i en totimers kø til at få et glimt af Mona Lisa på Louvre i Paris

10. Vi begynder at se serier, der kan lære os et nyt sprog. Eller som i det mindste bare giver os en fornemmelse af, at der stadig findes en verden derude.

11. Vi begynder også at stalke alverdens rejse-influenter bare for at kunne se lidt smukke rejsebilleder. Men vi fortryder igen med det samme, for vi ender altid bare med at blive misundelige. 

12. I stedet vælger vi hellere at kigge vores egne 3000 rejefotos igennem – mindst en gang om ugen. Og selvfølgelig inddele dem i mapper efter destination. Bare fordi.

13. Vi føler, at vores hjem er blevet meget mindre gennem det seneste år. Meget mærkeligt og mystisk. Måske er det, fordi vi drømmer om at bestige uendelige bjergtoppe i Peru? 

14. Generelt tænker vi konstant over, hvordan vi skal få lidt feriestemning ind i vores liv. Altså... At hoppe under bruseren iført badedragt og en selfiestang kan måske gøre tricket? Eller hvad med at snorkle i badekarret? Eller at sidde i bikini til Zoom-mødet? Okay, måske ikke lige dét. 

15. Vi tjekker konstant alle mulige rejsehjemmesider. Ikke fordi vi skal nogen steder hen lige nu, men vi bliver jo nødt til at tjekke, hvad priserne ligger på nu om dage.

16. Vi begynder pludselig at planlægge rejser, vi aldrig før at overvejet. En roadtrip til Moldova? Ja, hvorfor ikke?

17. ... og vi planlægger selvfølgelig alle fremtidige rejser ned i mindste detalje. Vi ved allerede, hvad vi skal have på, når vi rejser til Bali i 2024! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.