Camimi_Ink og tatovering
Bliv klædt på til din næste tattoo-tid her.© Instagram: Camimi_Ink

7 ting, tatovøren ville ønske, du vidste

Ved du, hvad hvilket tøj tatovøren elsker, du tager på, når du skal tatoveres?

11. maj 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Er du lidt i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige tatovør? Og hvordan er det egentlig med tøj-valget til en tattoo-session? Skal du spise før eller efter, du skal tatoveres? 

Hjælpen på vej! Vi har nemlig talt med tatovør Camilla Sucksdorff, der tatoverer for Iron & Ink i Aarhus, og i denne artikel vil hun fortælle om alle de ting, tatovøren ville ønske, du vidste, inden du booker en tid eller sætter dig i tatovør-stolen. 

1. Det er ekstremt vigtigt, at du spiser!

“Når vi tatoverer dig, tænker din krop: What the fuck, da vi jo faktisk laver et åbent sår på din krop. Derfor er det enormt vigtigt, at du husker at spise!” fortæller Camilla. 

Det er vildt vigtigt, at du husker at spise i løbet af dagen, også hvis du ikke er sulten. Kroppen skal nemlig have noget at stå imod og restituere med, når den forsøger at hele såret. Camilla fortæller, at det særligt gælder, når der skal laves store eller mange tatoveringer på en enkelt session. 

2. Tatovører har helt almindelige åbningstider

Camilla fortæller, at mange rigtig gerne vil have tider i weekender og sene eftermiddage, men at langt de fleste tatovører har åbningstider, der minder om almindelige butikkers. Derfor er det ikke så nemt at finde en tid, hvis du kun kan søndag aften eller lignende. 

3. Små tatoveringer er ikke altid de nemmeste – eller billigste!

Folk tror ofte, at et lille hjerte eller en streg om armen er super hurtig at lave og dermed heller ikke koster så mange penge: Der må vi desværre skuffe jer! Camilla fortæller nemlig, at særligt den klassiske streg rundt om armen faktisk er enormt svær at lave og derfor både tager længere tid og er dyrere, end mange regner med. 

4. Husk et tattoo-venligt outfit

Det er en rigtig god idé at være iklædt noget afslappet, når du skal tatoveres. Det er både det mest behagelige for dig, der skal tatoveres, men faktisk også for tatovøren.

Det er ikke nemt at lave en kæmpe tatovering på låret, hvis der hele tiden er nogle skinny jeans, der nægter at blive nede. Camilla fortæller, at tatovører elsker, når kunderne har løse bukser, en løs kjole eller noget andet løst på.

5. Jo mere du ved, jo bedre

Det er en god idé at vide, hvad du vil have lavet, og hvor tatoveringen skal sidde, inden du kommer ned til tatovøren. 

Tatovøren kan selvfølgelig altid hjælpe dig, men i sidste ende er det kun dig, der ved, hvilken slags tatovering du kan lide, og hvor du kan lide, at den sidder. Det er derfor en kæmpe tatovør-luksus at have kunder, der ved, hvad de vil have lavet, og hvor den skal placeres.  

6. Vælg den rigtige tatovør

“Hver tatovør har hver sin stil,” fortæller Camilla, og det er dermed ikke helt ligegyldigt, hvilken tatovør du vælger til at lave din tatovering. 

Hvis du for eksempel skal have lavet skrift, fortæller Camilla, at det er vigtigt at undersøge, om den tatovør, du har booket, er god til at lave linjer. Din tatovering skal sidde på din krop for evigt, og derfor er det vigtigt, at du laver din research, inden du booker tid, så du kan blive helt tilfreds med din nye tatovering. 

Det gælder også, hvis du skal have lavet et cover up (når du skal have dækket en gammel tatovering med en ny): Hvis du skal have dækket en gammel tatovering med tykke streger, er det bedst ikke at få en tatovør, der tatoverer med tynde streger til at lave cover-uppet

7. Tattoo-tømmermænd er helt normale (men ærgerlige!)

Det er ikke unormalt, at du føler, du har tømmermænd, dagen efter du har fået lavet en stor tatovering. 

Du kan blive enormt træt, groggy og få en lille smule kvalme. Camilla anbefaler, du ikke får lavet en tatovering, lige inden du skal til en vigtig jobsamtale eller lignende, men at du har mulighed for at slappe lidt af, efter du har fået din tatovering. Hey, en perfekt undskyldning for at binge Netflix-serier og høre krimi podcasts en hel dag!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.