Gløgg, dronningemandler, blomme i madeira
Mhmm... duften af varm gløgg!© Getty Images, Fleggard

8 ting, der er fede ved jul NU, som vi hadede som børn

Nu nyder vi at pakke én gave op ad gangen. Som børn? DET MEST UDLIDELIGE NOGENSINDE

15. december 2021 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Den fantastiske duft af gløgg. Som børn holdt vi vejret, når matematiklærer Søren ihærdigt forsøgte at lære os at dividere ved vores skrivebord med sin kaffeånde, og lige så lidt vi satte pris på kaffelugten, lige så lidt var lugten af varm rødvin med rosiner noget vi nød i dagene op til jul. 

2. Tiden om formiddagen og eftermiddagen på juleaftensdag, hvor vi lige kan nå et par praktiske gøremål, sætte en vask over og slappe af, inden vi skal fejre juleaften om aftenen. Som børn var ventetiden ULIDELIG og ond, og de 10 timer, vi skulle vente på, at festlighederne startede, føltes som tre uger i selskab med matematiklærer Søren og en bunke uløselige ligninger. 

3. At kunne grine med på The Julekalender og smide et par citater fra julekalenderen ind i en samtale, vi har med vores veninder. Otte-årige os forstod absolut ingenting af, hvorfor sådan en gammel kedelig julekalender var, hvad de voksne kaldte “morsom”. Bamses Julerejse, Pyrus og Jul i Valhal var selvfølgelig en helt anden snak!

4. At finde den HELT perfekte julegave til vores veninde. Som børn ville ærligt talt hellere tømme BR i vores eget værelse... 

5. Tilfredsstillelsen ved at pakke al julepynten ned, når juleaften er overstået. Når vi som børn fik at vide, at julen var slut, og nisselandskabet skulle op på loftet, blev vi lige så kede af det, som vi i dag bliver, når der ikke er flere sæsoner af vores yndlingsserie. 

6. Et lækkert stykke juleskum, Blomme i Madeira eller en håndfuld dronningemandler til eftermiddagskaffen. Mums! Da vi var 10 år, og vi hjemme hos farmor kun blev præsenteret for SÅ kedeligt slik, savnede vi vores billige mælkechokoladejulekalender endnu mere, end vi almindeligvis i løbet af en skoledag. 

7. At toppe risalamanden med en lækker og lun kirsebærsovs fyldt med store, bløde kirsebær. Det var SÅ svært at fiske udenom de store, klamme og varme kirsebær i den lille sovsekande som børn. Den kolde risifrutti med jordbærsyltetøj var langt lækrere! (Og den kan altså stadig noget, skal vi hilse at sige!). 

8. At nyde gaveoppakningen, når gæsterne juleaften skal pakke én gave op ad gangen, så vi kan se glæden ved, at familien pakker vores gaver op. Som børn? DET MEST UDLIDELIGE NOGENSINDE. Giv mig en pakke, lad mig flå den op, NÆSTE! Jeg er ligeglad med, hvad faster Lone har fået foræret af sin kollega!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide