Ting, du ejede som alternativ teenager
Hvor mange af disse ting har du ejet? © Merchhub.dk, Matas.dk, 24hshop.dk, Metal-shop-dk

13 ting, du ejede som teenager i 00'erne, hvis du var lidt alternativ i din stil

Så din hverdagsuniform også sådan her ud?

23. juni 2022 af Henny Müller Dahl

00'erne var i den grad en skør og skøn tid. Eller – det synes vi i hvert fald nu, hvor vi kigger tilbage på de gyldne år, selvom teenage-udgaven af os nok ikke syntes, at det hele var særlig fedt. 

Hvis du ikke lige var typen, der havde gennemsigtige D&G-bluser og Björkvin-hoodies stående på din ønskeliste, da du var yngre, men du i stedet var den i klassen, der hørte lidt flere oprørske sange på teenageværelset end de fleste, så kan det meget vel være, at du dengang ville have beskrevet dig selv som alternativ i din stil. Du var i hvert fald ikke en poptøs (God forbid). I så fald kan du måske huske at have ejet flere af de 13 ting på listen her. Se dem alle herunder. 

1. Sort neglelak 

Du gik højst sandsynligt ikke udenfor en dør, hvis ikke dine negle var malet til i den mørkeste neglelak, du overhovedet kunne finde. Der måtte absolut ikke være nogen, der så dine negle i deres naturlige tilstand! 
Sort neglelak
Sort neglelak var fast inventar i din makeup-pung. © Luxplus.dk

2. Sort eyeliner 

En anden ting, du højst sandsynligt ikke forlod dine forældres hjem uden, var selvfølgelig sort eyeliner. Og du skulle helst have meget af den på! Gerne rundt om hele øjet. 

Sort eyeliner
En sort eyeliner var et must! © Matas.dk

3. Sorte nethandsker 

Hvem siger, at handsker kun er til for at varme hænderne? Disse badboys gjorde ikke meget nytte rent temperaturmæssigt, når du bær dem, men du syntes, at de så vildt seje ud – og det var det vigtigste. Måske havde du endda også en neongrøn variant. 

Sorte nethandsker
Hvem har ikke ejet en sort nethandske eller to? © 24hshop.dk

4. Netstrømper

Nethandskerne skulle selvfølgelig ikke stå alene. Nope! De skulle selvfølgelig kombineres med nogle smarte netstrømpebukser, som du gik rundt i, uanset om kalenderen sagde juni eller december. 

Netstrømpebukser
Du gik højst sandsynligt i netstrømpebukser hele året. © Zalando.com

5. En t-shirt af dit yndlingsband 

Åh ja, hele verden skulle selvfølgelig oplyses om dit yndlingsband og deres fantastiske musik (men samtidig ville du også gerne holde dem lidt for dig selv). Derfor var du flere gange om ugen iført en smart band-t-shirt, som du gik rundt i, imens du selvfølgelig hørte bandets sange på din iPod Nano. 

My Chemical Romance band t-shirt
En sej band-t-shirt var et andet must have!© Merchhub.dk

6. Hello Kitty-merch 

Når dine forældre sagde, at det var tid til at vaske din trofaste band-t-shirt, skiftede du over i din behagelige Hello Kitty-hættetrøje. Hvis ikke du havde sådan én, havde du med garanti noget andet Hello Kitty-merch i en eller anden forstand. Den søde kat var af en eller anden grund bare alle alternatives maskot! 

Hello Kitty hættetrøje
Du ejede sikkert et eller andet med Hello Kitty. © Zalando.com

7. Dr. Martens-støvler 

Du elsker måske stadig disse enormt praktiske støvler den dag i dag, og det gjorde du i den grad også i 00'erne, når du traskede rundt i din lokale gågade og var lidt sur på resten af verdenen. 

Dr. Martens støvler
Havde du også et par Dr. Martens støvler? © Zalando.com

8. Sorte Converse-sko 

Seje Converse-sko havde selvfølgelig også en fast plads på din skohylde derhjemme. Måske havde du dekoreret dem med navnet på dit yndlingsband, som du havde påført med en hvid (permanent) tusch, så de blev endnu mere smarte og endnu mere DIG. Eller måske havde du overfyldt dem med nitter. 

Converse sko
Sorte Converse-sko var dit go-to-fodtøj. © Aboutyou.com

9. En kæde i bukserne 

Dine sorte jeans (med huller) skulle selvfølgelig også udsmykkes med en smart accessory, og derfor gik du dagligt rundt med en sej kæde, der gjorde dit look lidt mere edgy. 

Kæde til bukser
Selvfølgelig havde du også en kæde i bukserne. © Zalando.com

10. Sorte gummiarmbånd 

Du havde helt sikkert en god sjat sorte gummiarmbånd rundt om begge håndled. Måske udskiftede du et par af dem med nogle farverige af slagsen, hvis du en dag lige følte dig lidt mere munter. 

Sorte gummiarmbånd
Sorte gummiarmbånd var en fast accessory. © Fruugo.dk

11. En halskæde med hængelås 

Du kan måske ikke helt huske hvorfor, men af en eller anden grund havde du fået en idé om, at en halskæde med hængelås bare var vildt nice. Den kunne nu også noget!  

Halskæde med hængelås
Du havde med stor sandsynlighed en halskæde med hængelås om halsen.© Glitter.dk

12. Et bælte med nitter

Det var ikke nok, at dine sorte jeans blev udsmykket med en sej kæde i siden. Du blev selvfølgelig også nødt til at have et vildt flot bælte med nitter. 

Bælte med nitter
Ejede du også et nittebælte? © Metal-shop-dk

13. Et armbånd (eller halskæde) med nitter og pigge 

Havde du en af disse nitte- eller nærmere pigge-accessories, kunne du være ret sikker på, at der ikke var alt for mange irriterende typer, der nærmede sig. De pigge var nu også rimelig spidse! 

Nittearmbånd og nittehalskæde
Du ejede helt sikkert et nittearmbånd eller en nittehalskæde. © Partyking.dk