Kvinde kan ikke lide kaffe
Drikker du kaffe?© Getty Images

8 ting, du helt sikkert kender, hvis du er voksen, men ikke drikker kaffe

Det kan ikke tælles på to hænder, hvor mange gange du har hørt sætningen “skal du så bare have VAND?!”

18. august 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

1. Når du fortæller, at du ikke drikker kaffe, og folk udbryder “jamen, hvad drikker du så?”. Øhm. Vand, te, sodavand, kakao... Der er faktisk opfundet andre ting, du kan drikke udover kaffe. 

2. Du er ofte blevet mødt med den ‘sjove’ kommentar om, at “man er ikke voksen, før man drikker kaffe”. Meget morsomt, Bent. Hvad så, når jeg har et fuldtidsjob, to børn og en hund, selvom jeg drikker te fremfor kaffe  – er jeg stadig ikke voksen? 

3. Folk kan slet ikke forstå, hvordan du dog kommer i gang med din dag, når du nu ikke drikker kaffe. Som om kaffe er en form for vidunderdrik, som på magisk vis fjerner dine rander under øjnene og gør dig superfrisk, selvom klokken er 6:30 tirsdag morgen. 

4. Til gengæld er det altid en god conversation starter, når du siger, at du ikke drikker kaffe. Du bliver mødt med spørgsmål og forundring, ‘hvem er denne vanddrikkende skabning?’

5. Og det kan vist heller ikke tælles på to hænder, hvor mange gange kaffedrikkere har udbrudt “skal du så bare have VAND?!”, som om det er det værste, du kunne drikke. Ja, Emma, vand er faktisk ret godt for din krop, og måske skulle du bytte en af dine 10 kopper kaffe ud med en tår vand. 

6. Du forstår slet ikke hele hypen omkring de forskellige former for kaffe. Om bønnerne er ristede på den ene eller den anden måde, kan det ikke være ligemeget? Åbentbart ikke... 

7. Du fryder dig altid lidt, når du går forbi en café og ser, at en kop kaffe koster 45 kroner! Du har sparet virkelig mange penge på kaffe-kontoen gennem de sidste par år. 

8. Du husker stadig tydeligt, dengang din matematiklærer åndede dig i hovedet med sin sure kaffeånde. Måske er det derfor, du ikke kan fordrage kaffe i dag?