Fælles vaskekælder
Vasker du også tøj i en fælles vaskekælder?© Privatfoto

18 ting, du helt sikkert kender, hvis du vasker tøj i en fælles vaskekælder

Har du også prøvet at få en lille “souvenir” med hjem fra vaskekælderen?

11. april 2023 af Frederikke Brinkborg Jønsson

1. Når du har kæmpet dig hele vejen ned i vaskekælderen med to IKEA-poser over armene, og der ikke er nogle ledige maskiner. Findes der noget værre? Det tror vi ikke.

2. De eneste ledige tider er typisk enten klokken 12 på en tirsdag eller klokken 20 på en søndag. Vi vil bare gerne have vores faste tid om søndagen... Og måske et par gange efter arbejde i hverdagene, hvis det nu bliver nødvendigt. Er det for meget at bede om?

3. Den mærkelige lugt af andres beskidte vasketøj og det fugtige kælderrum. Der MÅ være skimmelsvamp et sted hernede. Eller også ligger der et par mugne sokker et sted...

4. Når du er nødt til at tage andre menneskers tøj ud af vaskemaskinen, så du kan bruge den. Godt nok er det rent, men alligevel... Euww.

5. Hvilket fører os til, at det faktisk er lige så klamt, når andre tager vores tøj ud af maskinen. Fingrene væk, makker!

6. Tanken om, at det nok ikke er så hygiejnisk igen at vaske dit tøj i samme maskine som 40 andre. Hvor tit bliver den egentlig rengjort? Bliver den overhovedet det?

7. Den akavede stilhed, når du venter på, at dit tøj vasker færdigt, og der er andre i vaskekælderen. Fem minutter er lige pludselig meeeeget lang tid.

8. ... Hvilket også er grunden til, at du hader, når du kan høre, at der er andre i vaskekælderen, når du er på vej derned. Det er min vaskekælder! Fis af med jer! 

9. Chippen til vaskemaskinen, der kun virker halvdelen af gangene. Det bliver kun mere og mere tiltrængt at få sin egen vaskemaskine...

10. De ligegyldige samtaler, du har med andre, som også skal vaske. Du vil bare gerne stå der i dine joggingbukser og være i fred, indtil du kan komme op under dynen igen.

11. Apropos joggingbukser – så krydser du altid fingre for, at du ikke møder nogen, du kender på vejen, fordi du er ofte er iført dit mest slidte joggingsæt. Måske fordi alt dit andet tøj er til vask...

12. At vaske tøj er et dagsprojekt. Tøjet skal jo ikke BARE vaskes. Det skal jo både fragtes ned i maskinen, hentes hjem igen OG hænges op. Årh!

13. Den alt for mørke kælder, hvor døren spinder, og lyset kun virker nogle gange. Hvorfor er vaskekældre altid så sindsygt creepy?

14. Når du skal hænge dit tøj op, og der pludselig ligger et par røde bokseshorts i IKEA-posen, som i hvert fald ikke tilhører dig ELLER din kæreste! Nej tak til andres “tøj-rester” i vaskemaskinen.

15. Nu hvor du tænker over det, så mangler du også altid en sok, når du har vasket. Hm...

16. “Projekt vasketøj” er langt fra færdigt, når det er vasket. Det tager nemlig 2-3 dage før tøjet er tørt. MINDST. Alt det besvær for at undgå at betale for at tørretumble tøjet og skulle ned i vaskekælderen en gang ekstra.

17. Der er altid den ene maskine, der aldrig virker ordenligt. Du har helt opgivet at bruge maskine nummer fem, fordi du ved, at den altid lægger 40 minutter ekstra til din vasketid.

18. Vaskekældre er langt fra lige så hyggelige, som det ser ud på film. Idéen om at sidde i vaskekælderen og læse en bog er meget mere romantisk end virkeligheden.