Vegetar kvinde
“Okay, men du spiser vel fisk, ikke?” Øh, hvad?© Getty Images

15 ting, du ikke skal sige til os, der er vegetarer

“Bliver du sulten, når nogen slår græs?” Ha. Ha. Ha. Jeg døøør af grin. Not

7. juni 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

1. “Er du blevet vegetar, fordi det er blevet moderne?” Har du fået børn, fordi det er moderne? Taget en uddannelse, fordi det er moderne? Nej vel? 

2. “Jamen dyr spiser jo også andre dyr?” Bingo. Men det betyder ikke, at jeg behøver gøre det. 

3. “Det er mega usundt, så får du jo ingen proteiner.” Har du hørt om kikærter? Linser? Peanutbutter? Ærter? Broccoli? Tofu? Quinoa? Skyr? Skal jeg blive ved?

4. “Ej, det er da et sjovt, lille eksperiment.” Næh. Det såmænd bare mit liv. Intet eksperiment herfra.

5. “Bliver du sulten, når nogen slår græs?” Ha. Ha. Ha. Jeg døøør af grin. Not

6. “Er det af hensyn til miljøet eller dyrevelfærden?” Eller af hensyn til mig selv? I princippet er det vel ligemeget, og jeg behøver ikke høre dine argumenter for, at jeg bør spise kød. 

7. “Mennesker er altså designet til at spise kød, det er mega unaturligt det, du har gang i der.” Jeg gik simpelthen glip af den biologi-time, hvor læreren gennemgik, at mennesker kun kan spise kød. Æv, æv! 

8. “Hvordan kan du overleve uden bacon?” Tro det eller ej, men faktisk helt uden problemer!

9. “Det er da mega dobbeltmoralsk, du har læderjakke på?” Så længe, der ikke står læderjakke på menuen til min aftensmad, vil jeg mene, at jeg stadig er vegetar. 

10. “Shit man, jeg kunne aldrig kun leve af salat”. Nej, det kunne jeg heller ikke, men nu spiser vegetarer jo faktisk andet end salat. 

11. “Hvad spiser du til jul?” Lige præcis det, jeg har lyst til. 

12. “Okay, men du spiser vel fisk, ikke?” Til gengæld var jeg til den biologi-time, hvor vi fastslog, at fisk er et dyr, så det gør jeg ikke, nej. 

13. “Jeg kunne ALDRIG undvære kød!” – hey, så er det heldigt, du selv bestemmer, ikke? 

14. “Jeg troede, at alle vegetarer var tynde?” ... Okay, den kommentar er bare forkert af så mange grunde: 1. Det er ikke et kompliment. 2. Hvor er kødet i chips med dip, hindbærsnitter og alt muligt andet mega lækkert? Nej, jeg spiser ikke kun spinatblade og agurker. 

15. “Hader du mig så for at spise kød?” Ja, jeg har faktisk afskåret alle mennesker i mit liv, der kunne finde på at spise en spegepølsemad. Nej, selvfølgelig ikke! Accepterer du, hvad jeg spiser, accepterer jeg selvfølgelig også, hvad du spiser.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.