Skal du virkelig drikke alkohol for at have det sjovt?
Skal du virkelig drikke alkohol for at have det sjovt?© Getty Images

12 ting, du ikke skal sige til os, der ikke drikker alkohol

“Jeg vil vædde med, at du er sjov, når du er fuld”

7. maj 2021 af Zenia Andine Kehlet

1. “Er du gravid?” For det er nemlig den eneste acceptable grund til ikke at drikke... Har du overvejet, at der faktisk kan være andre grunde til, at jeg ikke har lyst til at drikke alkohol? 

2. “Hvad laver du så, hvis du ikke drikker?” Det samme som dig, vil være mit gæt. Selvfølgelig uden en øl i hånden, og jeg slipper også for tømmermænd i morgen – win!

3. “Jeg plejer ikke at drikke så meget!” Du behøver ikke prøve at retfærdiggøre dit alkoholforbrug overfor mig, bare fordi jeg ikke drikker. 

4. “Bare en lille tår?” Jeg har ikke lyst til at drikke alkohol, så lad nu venligst være med at prøve at få mig til det – TAK!

5. “Du går virkelig glip af noget.” Ja, en masse tømmermænd dagen efter. Jeg tror lige, jeg klarer den! Prøv at tænk over, hvor mange søndage du er gået glip af, så hvem vinder egentlig den her?

6. “Jeg vil vædde med, at du er sjov, når du er fuld.” Nu gik jeg ellers lige og troede, at jeg som ædru ville blive den nye Jonatan Spang – men okay...

7. “Du må hade at være steder, hvor alle er fulde.” Hvis jeg gjorde det, så ville jeg nok ikke være her nu, vel?

8. “Er det af religiøse årsager?” Om jeg er troende? Ja, jeg tror på, at jeg sagtens kan have det mindst lige så sjovt som dig – uden alkohol.

9. “Du er så kedelig.” Ja, hvor må jeg dog være kedelig, når jeg kan have det sjovt uden at drikke mig i hegnet.

10. “Jeg kan ikke relatere til dig, når du ikke drikker alkohol.” For der kunne jo ikke være andre ting, vi muligvis havde tilfælles, bare fordi jeg ikke drikker. Det kan jeg godt se...

11. “Bare en enkelt drink, du lever jo kun én gang.” Jaja, yolo derudaf... Måske jeg gerne vil leve mit liv, som jeg har lyst til, nu hvor jeg kun lever én gang?

12. “Vi inviterede dig ikke, fordi du jo ikke drikker, så det ville nok være kedeligt for dig.” Hvis jeg ikke havde lyst til at komme, så ville jeg takke nej – men jeg vil rent faktisk gerne se mine venner, så inviter mig nu bare næste gang!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.