Aftenritualer
Det er vigtigt at koble helt af om aftenen, inden du skal sove.© Getty Images

10 ting, du kan gøre om aftenen, som giver dig den bedste afslutning på dagen

Vigtigst af alt: Sluk din telefon, tv og computer!

18. december 2021 af Camilla Stubbe

1. Sluk din telefon, tv og computer. Vi ved godt, det kan være virkelig svært, men det blå lys fra skærmene påvirker faktisk din søvnkvalitet. 

2. Tag et dejligt varmt bad. Et varmt bad får dine muskler, sener, og ja faktisk hele din krop, til at slappe helt af, inden du lægger hovedet på hovedpuden. 

3. Drik en god kop te. Særligt kamillete skulle virke ret beroligende – bare husk at tjekke, om teen er koffeinfri, så den ikke ødelægger skønhedssøvnen senere.

4. Slip tankerne om arbejde og studie. Det er aften, og det er absolut ikke meningen, at du skal finde på mødeagendaer eller problemstillinger lige inden sengetid!

5. Skriv taknemmelighedsdagsbog. Sæt dig i ro og mag og skriv de ting ned, som du har været taknemmelig for i løbet af dagen. Det kan være solen, frokosten på arbejdet eller noget helt tredje.

6. Mediter. Der er næsten ikke noget mere beroligende end at tømme hovedet for alverdens tankemylder og bare koncentrere sig om at trække vejret dyyyybt ned i maven. 

7. Læs en god bog (eller et magasin). Og det skal ikke være på din telefon eller tablet. Det med at læse på et fysisk, rigtigt stykke papir kan altså noget. Perfekt inden drømmeland kalder.

8. Gå en tur. Selvom det måske kan være, at det er blevet mørkt udenfor, kan den friske luft være en god afslutning på dagen. Giv dig selv lov til at reflektere over dagen, der gik, mens du går.

9. Lav en ansigtsmaske, eller brug din yndlingsserum eller -creme. At gøre noget godt for dig selv er en god måde at afslutte dagen på. Og så er lidt selvforkælelse jo altid lækkert!

10. Lyt til en podcast eller lydbog. Hvis du har svært ved at lægge dagens begivenheder på hylden, kan du lytte til en podcast eller lydbog. Så tænker du automatisk på noget andet, og du bliver ikke udsat for det irriterende blå lys fra din telefon eller dit tv. 

Kilder: Helsam.dkToptanmedical.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide