Tre veninder ligger 1. januar med tømmermænd og sover i en seng
Er alting lidt uoverskueligt på årets første dag? © Getty Images

6 perfekte ting, du kan lave 1. januar, selvom du har tømmermænd

Du kan sagtens få noget godt ud af årets første dag

1. januar 2019 af Freyja S. Anderberg

Var det et brag af en nytårsfest? Det tror vi nok! Og nu ligger du med tømmermænd på årets allerførste dag. Du har måske allerede glemt dit nytårsfortsæt, for hovedpinen trykker, og det eneste, du har lyst til, er at sove.

Og sove... det skal du bare gøre – lige så længe du kan. Men når du så er færdig med det, så har du her seks perfekte bud på ting, du kan lave, selvom du er ramt af tømmermænd. Selv tak.  

1. Tag i biografen

Det er altså ret så undervurderet at tage ind og se en god film den første januar. Og der er heller ikke særlig mange, der gør det.

Så hiv du bare veninderne eller kæresten med i biffen – I vil nok få biografen (næsten) helt for jer selv. Tag dine yndlingssnacks med dig, og få noget dejligt ud af dagen. 

tre veninder i biografen 1. januar
I behøver heller ikke fjerne makeup-resterne fra igår, for ingen kan se jer i mørket alligevel. © Getty Images

2. Hav sex

Hvis du og kæresten (eller ham den søde du fik med hjem) alligevel tilbringer jeres dag under dynen, så kan I da lige så godt have en god omgang lagengymnastik. Der er ikke noget videnskabeligt bevis for, at sex lindrer dine tømmermænd, men sex frigiver endorfiner i hjernen, som gør dig glad – og det er da netop det, du har brug for første januar. 

3. Gå en tur udenfor

Når nu du har tilbragt det meste af dagen under dynen i din indelukkede lejlighed, så vil en lille tur udenfor gøre dig godt. Gå ud og få noget frisk luft, og det behøver slet ikke være en lang gåtur, for en lille tur ned i kiosken efter cola og kanelgifler kan også gøre underværker.

Og gå så hjem og luft ud, mens du tager dig et varmt bad – du vil takke dig selv for det.

To veninder går en tur i skoven 1. januar
En god omgang frisk luft vil gøre underværker for dine tømmermænd. © Getty Images

4. Spis brunch

Endnu en helt perfekt ting, du kan gøre både alene, sammen med veninderne eller med ham den søde, er at smæske dig i en lækker omgang brunch. For både juice, ristet toastbrød, æg og banan er på listen over madvarer, der redder dig fra dine slemme tømmermænd. Hvis du har forberedt dig bare en smule, så har du måske allerede købt lidt ind til det, men ellers kan du tage ud og nyde godt af andres madlavning. Du skal nok bare lige være opmærksom på, at det nok ikke er alle steder, der har åbent. 

5. Udfold din kreativitet

Du kan også forsøge at glemme dine tømmermænd ved at lave noget kreativt, så du i det mindste får tankerne over på noget andet end hovedpinen. Du kan male den ene soveværelsesvæg i en flot farve, eller udfolde din kreativitet på noget keramik, perleplader eller noget helt andet kreativt. 

6. Tag i spabad

Mhm, et dejligt og afslappende varmt karbad, en lækker massage eller et boblebad helt for dig selv? Du kan tage i svømmehallen eller i en spa, hvor du rigtigt kan slappe af. Det er da den perfekte ting at bruge første januar på. Det er også en god idé til en date – også første januar. 

Dog er der nok et par steder, der er lukket på årets første dag, men hvis du googler dig frem, kan du også finde steder, som har åbent.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori