Venner fra tv-serien New Girl, der sidder i en sofa
Vi har samlet en masse gode tips til, hvad du kan lave, når du keder dig.© Elizabeth Meriwether Pictures, American Nitwits, Chernin Entertainment, 20th Century Fox Television

18 ting, du kan lave i aften i stedet for at se tv

Genudsendelsen af Luksusfælden kan godt gemmes til en anden dag...

8. marts 2017 af Sara Møller Christensen

1. Fordyb dig

Hvem der bare var typen, der læste avis... Men hey, det kan du da blive! Køb en kvalitetsavis en gang om ugen, og sæt dig med den efter aftensmaden i stedet for at klikke tilfældigt rundt mellem tv-kanalerne. 

2. Elsk med dig selv

Hvornår fik du sidst noget – af dig selv altså? Og vi snakker ikke om ‘det skal bare overståes’-varianten. Sæt stemningen med musik, stearinlys, en fræk bog, chokolade – whatever works for you.

Eksperimentér med nye måder at røre ved dig selv på og også gerne med nye midler (bruseren har du ligesom prøvet). Prøv at stoppe, lige inden du når klimaks, og byg på den måde orgasmen op over flere omgange. Jo bedre det er, og jo mere du lærer om dig selv, desto nemmere bliver det at opnå samme succes med en partner i sengen.

3. Skriv et brev til en, du holder af

Har du sort samvittighed i form af en mormor, en niece eller en efterskoleveninde, som du er virkelig dårlig til at holde kontakt med? Skriv et brev til hende. Det tager som regel endnu kortere tid end et telefonopkald, og det vækker meget mere glæde hos modtageren. Måske får du endda et retur? 

Kvinde der skriver et brev til sin mor
Et brev kan være en fin og betænksom måde at tage kontakt. © iStock

4. Shop klogt på nettet

Bestem dig for et beløb, du må shoppe for, og lav en liste over ting, du virkelig mangler. Kig alle dine favoritwebshops igennem, og hold faner åbne med dine mulige køb. Luk dem efterhånden, som du udelukker køb, og nøjes med at bestille dine absolutte favoritter – inden for dit maksimale beløb, naturligvis. Det tager tid, men er arbejdet værd. 

5. Se en storfilm

Nøj, du har set mange elendige film i din levetid! Men har du set de allerbedste? Ellers er det bare med at begynde fra en ende af. Imdb.com, som er et site for filmelskere, har en top 250 over de film, som har fået de højeste karakterer af brugerne. Her er der masser af inspiration at hente, næste gang du har lyst til at bruge en aften på den ypperste filmkvalitet i stedet for at zappe. Du kan også vælge at starte med de 15 bedste film på Netflix

6. Få styr på minderne 

I gamle dage, da billeder var noget, du fik fra fotohandleren i pakker af 24 styk, stod de sirligt sorteret i mapper på reolen. Nu ligger dine feriefotos, drukbilleder og dokumentationen fra din mors 60-års fødselsdag hulter til bulter på din telefon, iPad og computer. Gør noget ved det!

Sortér dem i mapper, og lav en fotobog online med alle de bedste billeder fra året, der gik. Det er faktisk ret sjovt at lege med layout og formater – og du bliver SÅ glad for det, når din bog ankommer med posten. Er du mere til en billedvæg? Så har vi masser af inspiration at hente her.

7. Sylt marmelade

Hjemmelavet marmelade... puh, det lyder svært. Men det er det ikke! Hvis du ikke tror os, så find en opskrift på nettet og se, hvor let det er. Inden aftenen er omme, vil du have lækker marmelade til næste brunch med veninderne – eller verdens mest overskudsagtige værtindegave! 

Hjemmelavet brombær marmelade i syltetøjsglas
Du kan lave forskellige marmelader – så er du klar til weekendens brunch. © iStock

8. Sæt dig på skolebænken

Da du var barn, var det så keeedeligt at gå i skole, fordi du aldrig selv måtte bestemme, hvad du ville lære. Men det må du nu! Drømmer du om at blive en mester i flødeboller, det spanske sprog, keramikkrus, pasta, guitar, tango eller litteratur – så findes der helt sikkert en aftenskole, der gerne vil lægge underviser og lokaler til. Tjek Aftenskole.nu.  

9. Planlæg en fest til senere på året

Er der lavvande i partykassen? Så planlæg din egen fantastiske fest! Du skal selvfølgelig også invitere andre, hvilket er halvdelen af glæden (oh, the power!). Vælg en dag og eventuelt et tema, og lav en invitation, hvor du inviterer hele Facebook-flokken eller bare tøserne. Læn dig tilbage, og se tilmeldingerne strømme ind, mens du planlægger, hvad du skal have på... 

10. Se tv med vilje

Det er lækkert nok at zappe – men endnu lækrere at se kvalitets-tv, fra det øjeblik du sætter dig i sofaen, til du rejser dig for (modvilligt) at gå i seng. Tag hul på en knaldgod tv-serie (Psst... Du finder de bedste fra Netflix her og HBO her). Lav eventuelt en aftale med dig selv om, hvor mange afsnit du må se – ellers risikerer du at møde liiidt træt på arbejde. 

11. Bag en kage

Vejen til din kollegas hjerte går uden tvivl gennem maven – nærmere bestemt den del, der er kagesulten. Har du en time – måske endda nogle æg eller modne bananer – tilovers, så bag en kage, som du kan tage med på arbejdet i morgen (du kan eventuelt prøve en af dem her!). Det placerer dig rigtigt lunt i svinget til titlen som månedens eller måske endda årets medarbejder, alt efter hvor god du er til at bage. 

Kvinde pynter en jordbærtærte, som hun selv har bagt
Hvis du har tid til overs, så er det en perfekt undskyldning for at bage en kage!© iStock

12. Lad batterierne op

Det er rart at flade helt ud, men det behøver ikke være foran tv’et. Sæt stille musik på, og læg dig på ryggen. Lav forskellige udstrækningsøvelser, eller brug en halv time på at mærke din krop igennem fra tæer til fingre. 

13. Gå dig glad

Hvornår har du sidst gået en tur uden at skulle et bestemt sted hen? Det er virkelig afstressende, og den friske luft giver røde kinder og ny energi – se bare her, hvor mange fordele der er ved at gå. Afsted med dig! 

14. Lær at strikke 

Du kunne helt vildt godt tænke dig et halstørklæde i skriggul, flaskegrøn og lilla, men den farvekombination er – chokerende nok – slet ikke fremme i år. Men du kan da bare strikke det selv! Hvis du ikke ved hvordan, så find en tutorial på nettet, eller søg hjælp i din lokale strikkebiks. Ekspedienterne er eksperter og vilde med at hjælpe nye strikkeentusiaster i gang. Ud over drømmetørklædet giver strikning en dejligt afstressende effekt, som du kan kombinere med en podcast eller lydbog. 

Du kan også kaste dig ud i det populære tæppe fra Instagram.

Kvinde der strikker med hvidt garn
Du kan lære at strikke et halstørklæde... eller måske babytøj? © iStock

15. Led efter lækre opskrifter 

Hvad skal du have at spise til aften? Spørgsmålet kan være en pestilens – men det kan også være sjovt, hvis du har god tid. Led efter lækre opskrifter på nettet, lav en madplan for de kommende uger, og skriv en indkøbsliste. Du kan også samle opskrifterne i et hæfte til de dage, hvor den mest inspirerende idé, du får, er frysepizza.

16. Opdatér dig selv

Hvornår har du sidst opdateret din dating-profil? Eller LinkedIn? Det kan godt betale sig at investere lidt tid i din fremtid, hvad enten det er et job eller Mr. Right, du leder efter. Du kan opdatere din dating-profil, så den står knivskarpt. Eller hvad med selv at opsøge lykken og skrive til ham den søde eller sende en jobansøgning afsted? 

17. Gør det selv projekter

Hjemmelavet nips er så fint! Og så føler du dig så hulens kreativ. Men det betyder ikke nødvendigvis, at du skal finde på det hele selv – find for eksempel hjælp på Instagram ved at søge på hashtagget ‘DIY’ eller tjek disse elleve miniprojekter ud. God fornøjelse! 

18. Skab ro i skabet 

Har du tænkt på, hvorfor de nye varer i butikken altid frister mest? De hænger simpelthen pænere! Samme princip gælder i dit skab, så brug en aften på at rydde op. Tag én hylde ad gangen, og del tingene op i ‘gem’ og ‘smid ud ’, og læg ‘gemmerne’ pænt sammen. Resten ryger til genbrug.

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Sara Møller Christensen.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.