Kvinde med lyskæde
Fyld dit hjem med lyskæder, og lyt til din favoritmusik.© Getty Images

9 ting, du kan lave i januar, hvis du synes, det er den mest kedelige måned på året

Januar behøver altså slet ikke at være en kedelig måned!

6. januar 2022 af Camilla Stubbe

Vi er mange, der synes, at januar er en vildt kedelig måned. Det er mørkt hele tiden, det er sindssygt koldt, julelysene bliver slukket og det regner mere, end det sner. Og hvad skal du overhovedet få tiden til at gå med i månedens 31 dage? På redaktionen har vi samlet ni ting, som du kan lave i januar, hvis du synes, det er den mest kedelige måned på året. 

1. Prøv at vinterbade

Elsker du at bade i de danske bølger om sommeren, kan det være, at du skal forsøge dig med vinterbadning, hvis du ikke allerede har prøvet det. Januar er nemlig en virkelig kold måned, som ofte byder på minusgrader – og det er det helt perfekte vejr til at vinterbade i. 

Vi garanterer dig, at du vil føle dig frisk og mere vågen selvom, det er mørkt og gråt udenfor. Du kan med fordel tjekke et af disse 10 steder i Danmark, hvor du kan vinterbade, ud.

Vinterbadning
Har du prøvet at vinterbade før?© Getty Images

2. Skriv dagbog for hver dag

Hvis du synes, at januar er den måned, der føles allerlængst, hvor dagene bare går utroooooligt langsomt – så kan du med fordel skrive en dagbog for hver dag. Når du hver dag reflekterer og skriver ned, hvad du har lavet samt hvilke tanker, du har gjort dig, føles dagene lige pludselig ikke så indholdsløse og kedelige. Hvem ved – måske du ovenikøbet bliver lidt klogere på dig selv, dine tanker og din hverdag?

3. Læs en god bog

Er du bare slet ikke til kulde, sne, frost og gråvejr? Så er januar en måned, hvor du skal lave hyggelige ting indendørs. Vi foreslår, at du læser en god bog med en varm kop kaffe, te eller kakao. Du kan for eksempelvis gå igang med nogle spændende krimier. 

Og så er det jo den perfekte anledning til endelig at få læst den bog, du lånte af din veninde i sommers, som bare har ligget og samlet støv...

4. Gå på januarudsalg

Mangler du en ny sweater? En ny jakke? Eller måske et par nye, varme vinterstøvler? Så er januar den perfekte måned til at gå på shopping! Der er nemlig altid gode tilbud og rabatter at hente, når de fleste butikker både fysisk og online holder januarudslag! 

Og findes der måske en bedre undskyldning for en shoppetur, end hvis du sparer en masse penge på alle de ting, du mangler (og ikke mangler). Kæmpe win!

To kvinder på januarudsalg
Tag en veninde under armen, og gå på januarudsalg!© Getty Images

5. Lav et serie- eller filmmaraton

Januar er den oplagte måned til at bingewatche dine yndlingsfilm og din favoritserier. Der lander altid en masse spændende nyt på Netflix i januar, og det skal da udnyttes med råhygge foran flimmerkassen! Vi anbefaler, at du gør det i selskab med en skål popcorn eller bland-selv-slik. 

Pssst! Det er også den perfekte anledning til at få spist alle resterne af dine julesnacks: Pebernødder, juleskum, chokoladenisser – you name it!

6. Lav en ny musik-playliste

Der er ikke noget som en vanvittig god playliste med vores yndlingsmusik til at få os i godt humør. Hvis du synes januar er alt for grå og trist, og du kan mærke, at det påvirker dit humør, kan du med fordel lave en playliste med de sange, som giver humøret et kæmpe boost

Tip: Vælg nogle sange, du kan synge med på og svinge træbenet til. Det kan eksempelvis være de fedeste 90'er hits!

7. Lær at strikke

Har du lavet et nytårsforsæt endnu? Hvis ikke, hvad så med at lære noget nyt? Vi foreslår, at du sætter dig for at lære at strikke. Det vil være en vildt hyggelig og endda praktisk ting, du kan lave i januar – du kan jo strikke en lun hue til dig selv! Eller måske endda et par luffer eller varme strømper.

Hvis du bliver rigtig god, kan du jo med fordel gå igang med at lave hjemmelavede julegaver til næste jul. Strikstrømper og huer til hele banden – tjek!

Kvinder der strikker
Skal dit nytårsforsæt måske være at lære at strikke?© Getty Images

8. Pynt dit hjem med lys

I januar er det mørkt, når vi står op og mørkt igen, når vi går i seng. Træls! Vi trænger vist alle til lidt mere lys – og hvis ikke solen vil tage sig sammen og kigge frem lidt oftere, så må vi jo tage sagen i egen hånd. 

Find en masse stearinlys frem, og undlad at pakke lyskæderne væk sammen med julepynten. Du kan nemlig med fordel skabe en vildt hyggelig stemning i dit hjem, hvis du fylder det med lys – også selvom det ikke giver heeeeeeelt det samme som solskin.

9. Lav et vision board

Gør dig nogle tanker om det kommende år, og sæt dig nogle mål og ønsker, som du gerne vil opnå i det nye år. Det kan både være praktiske ting, som at du gerne vil lære at løbe fem kilometer eller at du måske gerne vil blive bedre til at rose dig selv.

Find saks, lim og tuscher frem, og lav dit eget vision board. Vi hjælper dig godt på vej med disse 7 gode råd til at lave et vision board, der rent faktisk virker.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide