Veninder i en bil
Hvor mange ting kan du genkende? © Getty images

12 ting, du kender, hvis du er den eneste i venindeflokken, som endnu ikke har kørekort

Du er altid afhængig af, at dine veninder samler dig op, når I skal et sted hen sammen

1. juli 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

1. Du bliver betragtet som barnet i venindeflokken, fordi du er den eneste, som endnu ikke har fået kørekort. Også selvom du faktisk er den ældste! 

2. Du er blevet en fantastisk co-driver og kender de fleste bil-anlæg ud og ind, fordi det altid er dig, som styrer musikken. Du har selvfølgelig også en playliste, som passer perfekt til køreturen. 

3. Dine shotgun skills fejler heller intet. De mange år som passager i bilen har gjort dig til en mester i at ende på forsædet ved siden af chaufføren. Win

4. Hvis du bor udenfor de store byer og skal hjem fra et sted efter klokken 00:00 på en hverdag, har du et problem. Der kører den offentlige transport nemlig ikke længere. Kriiise. 

5. Dine veninder har fortalt så mange skrækhistorier om dengang, de selv tog kørekort, at du er blevet fuldstændig skræmt væk fra selv at tage et. Måske er det også grunden til, at du bliver ved med at udskyde det... 

6. Du er altid afhængig af, at dine veninder henter dig, når I skal et sted hen sammen. Heldigvis har du de bedste veninder, som altid er søde til at tage dig med i bilen.

7. Når det regner bander og svovler du over, at du enten skal cykle eller tage offentlig transport. Hvor ville det være luksus, hvis du bare kunne sætte dig ind i en varm, tør bil... Suk. 

8. Du fatter slet ikke, hvordan dine veninder (og alle andre) tør at køre på motorvejen. At køre 110 kilomenter i timen i en lille metalkasse på hjul, som DU skal styre? Nej tak! 

9. Og du fatter endnu mindre, hvordan de tør køre inde i København. Der er jo fyld med cykelister, som cykler ind og ud mellem bilerne på vejene!

10. Du har ofte overvejet, om du snart skulle begynde at tage kørekort, men du tænker ‘hvorfor’, når du (næsten) altid kan få et lift. Og så elsker du virkelig at køre sammen med dine veninder. Det vil du ikke bytte for noget. 

11. Dine veninder forstår slet ikke, hvordan du kan overleve uden et kørekort. De har vist glemt, at der faktisk findes andre måde at komme rundt på. 

12. Du drømmer om en kølig aircondition i bilen, når du i 30 graders varme må mase dig ind i en overfyldt bus. Pyha. Sådan en bustur er nærmest motivation nok til at få taget det kørekort!