Kvinder på arbejde i en biograf
Har du arbejdet i en biograf? Så kender du måske disse ting.© Getty Images

14 ting, du sikkert kender, hvis du har arbejdet i en biograf

Hver gang du havde ønsket folk “God film”, var du vant til at høre “I lige måde” som tilbagesvar

21. juni 2023 af Henny Müller Dahl

1. Du var vant til, at der altid var nogen, der spurgte dig, om en film var god eller uhyggelig. For folk troede automatisk, at du som medarbejder så ALLE biograffilm. Not…

2. … Men okay, du så nu rent faktisk ret mange film. Det er helt ærligt svært at undgå på sådan en arbejsplads.

3. I starten syntes du, at det var meget fristende hele tiden at være omringet af bland selv-slik, popcorn og sodavand. Men med tiden blev alle de lækre sager lidt for meget af det gode. Især efter de mange børnehænder, du havde set nede i slikbeholderne. 

4. Du har mere end én gang været i tvivl om, hvorvidt de unge biografgængere, der gerne ville ind at se den nyeste gyserfilm, rent faktisk var gamle nok. “Er du nu sikker på, at du er 15 år?”

5. I biografen havde I altid travlt de dage på året, hvor alle andre slappede mest af. Som når samtlige familier absolut skulle i biografen i dagene efter juleaften (hvor du selv mest bare havde det dårligt efter flere dage med tung julemad).

6. Efter hver film var du vant til, at der altid var et hav af popcorn på gulvet. Du skulle næsten tro, at folk gjorde det med vilje. 

7. Du fik også sommetider lyst til at spise folks efterladte snacks. Men du undlod (som oftest). 

8. Apropos snacks, så blev du flere gange forundret over den mad, folk valgte at smugle med ind i salen. En tangsalat fra den lokale sushi-restaurant? Den passer jo perfekt til enhver Pixar-film. Eller noget.

9. Du blev altid oprigtigt irriteret, når en kunde klagede til dig over de høje priser i biografen. *Dybe indåndninger*

10. Hver gang du havde ønsket folk “God film”, var du vant til at høre “I lige måde” som tilbagesvar. Forståeligt. Det er også forvirrende.

11. Du grinte altid lidt over de biografgæster, som blev siddende i salen og i spænding ventede på, om der mon kom flere filmklip efter rulleteksterne. Venner, hvis lyset er blevet tændt, så kommer der altså ikke noget.

12. Om sommeren var du ofte lidt jaloux på dine venner, som arbejdede i en isbutik eller i en forlystelsespark. For de fik i det mindste lidt sollys i modsætning til dig, der var gemt væk i en mørk (og lidt for varm) biograf. 

13. Du var vant til at høre de samme dårlige jokes igen og igen. “Hvor kunne I tænke jer at sidde?” – “På et sæde, ha ha.” 

14. Når du den dag i dag dufter popcorn, bliver du næsten hver gang mindet om din tid som biografmedarbejer. Det kan simpelthen ikke undgås. Gode tider!