kvinde skriver brev
Sukker du også, når du skal skrive et fødselsdagskort?© Getty Images

13 ting, du kender, hvis din håndskrift ikke er særlig køn

“Hvad står der her?” – som om jeg selv ved det...

17. oktober 2022 af Maria Dalby Kamper

1. Du frygter, når nogen beder dig om at skrive et fødselsdagskort. Du gør dig så meget umage, men det er altså også svært at skrive kortet i en kørende bil, fordi du har udskudt det til sidste øjeblik.

2. Folk spørger dig tit: “Hvad står der her?” Du har mest af alt lyst til at rulle øjne, men når du så ser det, som de peger på, kommer du selv ret meget i tvivl.

3. Du er glad for din computer, for det havde være katastrofalt, hvis du skulle skrive så mange breve og noter i hånden. Hurra for e-mail og OneNote!

4. Dine gamle, gemte noter er ubrugelige. For nu hvor du ikke kan huske konteksten, så giver de absolut ingen mening.

5. Du er imponeret, når du ser videoer af folk, som laver flotte bullet journals i hånden. Okay... Mest af alt er du måske lidt jaloux.

bullet journal grim håndskrift
En bullet-journal ser så nem og ubesværet ud. Virkeligheden er langt fra i din verden.© Getty Images

6. Du har læst diverse artikler om, hvad det betyder, at din håndskrift ikke er så pæn. Nogle medier skriver, at du er mere intelligent og kreativ end dem med en pæn håndskrift... Så det er da altid noget.

7. Du ville ikke egne dig som folkeskolelærer. Tænk at skulle skrive på tavlen foran så mange elever, der skal bruge det, du skriver. 

8. Du ville til gengæld være den perfekte læge, for ingen kan nogensinde læse det, som de skriver ned anyways.

9. Du kender følelsen af at sidde med tungen ud ad munden og en koncentreret grimasse. Du gør dit bedst for, at det, du skriver, bliver læseligt – også selvom det bare er en indkøbsseddel.

10. Der var ikke nogen, som kiggede efter over din skulder i skoletiden. Det kunne simpelthen ikke svare sig for dem, når de først at skulle kode det, der stod. 

11. Du hadede at skulle lære skråskrift i folkeskolen. Du havde svært nok ved at skrive pænt normalt, men nu skulle det både stå skråt og være endnu pænere! Kæmpe suk!

12. Du har fået fejl i en diktat, fordi din lærer ikke kunne læse de ord, du havde skrevet. Selvfølgelig var det et ‘R’ og ikke et ‘V’ i ordet ‘oprindeligt’... Det var bare en tarvelig lærer.

13. Du er ikke bekymret for, at nogen skulle få fat i din dagbog. Selv hvis de gjorde, så er skriften alligevel næsten ikke til at tyde.