Kvinde men mundbind i tog
Hvis du er nødt til at pendle på arbejde, kan du måske genkende disse ting.© Getty Images

11 ting, du kender, hvis du pendler med toget i corona-tiden

Du var sikker på, at kravet om mundbind betød, at du slap for lugte-mad i toget

23. marts 2021 af Rie Louise Kirkebjerg

1. ENDELIG kan du få fire pladser for dig selv og smide din jakke og taske på sædet ved siden af dig, uden nogen stirrer på dig med sammenknebne øjne. Nu kan du faktisk kalde dig regelrytter fremfor egoist.

2. Når du nu kommer lidt for sent ud ad døren om morgenen, kommer din kondition og vejrtrækning for alvor på prøve. Når du er hoppet af cyklen og efterfølgende skal hive mundbindet op af tasken for at tage det på, skal der virkelig laves nogle kontrollerede vejrtrækningsøvelser, når mundbindet bliver sjaskvådt af din hurtige ind- og udånding. 

3. Og ja. Du HAR godt lagt mærke til de medpassagerer, der spiser en pose M&M's ufatteligt langsomt for at undgå at have mundbind på i 20 minutter... Snedigt.

4. Du var faktisk sikker på, at kravet om mundbind betød, at du slap for typerne, der spiser lugte-mad i toget. Men nej... Æggesandwich til morgenmad klokken 06.26? HVORFOR?

5. Du får virkelig øvet at smile med øjnene, når billetkontrolløren gør sin entré i din vogn med ordene: “Nye passagerer?!”. Og uanset hvor lang tid du har været pendler, vil du altid være en lillebitte smule angst for at have glemt at have tjekket dig ind eller købe billet.

6. I starten skulle du lige vænne dig til, at en pladsbillet vitterligt er lige så vigtig, som at du tjekker ind med dit Rejsekort for at betale turen til arbejde. Nu ville det være helt underligt at skulle betale mere end 0 kroner for en plads i toget.

7. På trods af pladsbilletkrav er der altid nogen, der er lidt for doven til at finde den rigtige plads. Du havde ellers lige glædet dig over, at du ikke længere ville behøve at prikke nogen på skulderen og fortælle dem, at de sidder på din plads. Snydt!

8. Desinfektionsgel har altid været en fast inventar i din pendlertaske. Den absolut vigtigste genstand for en pendler.

9. Inden corona var det værste, der kunne ske, at du var nødsaget til at give op og gå på det bakteriefyldte toilet i toget. Nu MÅ det simpelthen ikke ske, at din blære strejker på vej hjem.

10. Du nyder, at du altid er sikret en plads og ikke skal stå side om side med de andre passagerer, som var I 1000 liderlige kvinder til en Suspekt-koncert.

11. Dog kan det også være en smule skræmmende at være den eneste passager i din vogn i myldretiden klokken 16.00. Hvem havde troet det?

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.