Hvepse
Er du bange for hvepse? © Getty images

9 ting, du kender lidt for godt, hvis du er vildt bange for hvepse

Når du ser en hveps, er det eneste, du tænker på at komme VÆK

27. juni 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

1. Du er så rædselsslagen for at blive stukket af en hveps, at du altid udtænker en flugtplan for, hvordan du hurtigst muligt kan komme væk fra de stikkende uhyrer. Og det er lige meget, om du er på arbejde, på restaurant eller i Tivoli. 

2. Selvom du virkelig elsker sommer, frygter du også altid den varme årstid en smule. Det er nemlig højsæson for din værste fjende: Hvepsene. 

3. En hvepsedronning er noget af det mest frygtindgydende, du nogensinde har set. Altså. Hvordan kan de være SÅ meget større end en almindelig hvepse (og de er allerede store nok)?!

4. Du har det meget pinligt over at fare rundt på åben gade for at komme væk fra en hveps. Men du kan bare ikke lade være. Når du først ser en hveps, er det eneste du tænker på at komme VÆK. 

5. Du hader at spise udenfor, for du ved udemærket godt, hvad der kommer til at ske. Hvepsene bliver tiltrukket af maden, og så skal du bruge hele middagen på panisk at løbe frem og tilbage fra bordet for at komme væk fra din værste fjende. 

6. Du får et chok og går i alarmberedskabs-mode, hvis bare du ser en stor flue. Du tror nemlig altid et splitseksund, at det er en hveps. 

7. Du er så bange for at blive stukket af en hveps, at du endda har bildt dig selv ind, at du er allergisk overfor de stikkende monstre. Selvom du egentlig aldrig har fået det tjekket. 

8. Når du først har set én hveps, kan du slet ikke slappe af igen – så er du konstant på udkig efter flere. Du ved nemlig, at én hveps sjældent kommer alene... 

9. Din frygt for hvepse er så stor, at du uden at tøve ville stige af bussen, hvis du så en hveps flyve ind. Også selvom du egentlig først skulle af om tre stop.