Jul spil vinterbadning
Skal du mon spille med din familie eller ud at vinterbade?© Getty Images

8 ting, I kan lave den 24. december om formiddagen, hvis ventetiden til juleaften føles lang

Er du utålmodig på and, sovs og gaver? Få tiden til at gå med en af disse 8 nice ting

21. december 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

“I aften er det juleaften, der er længe, længe til”, som vi sang som børn, og det er der seriøst bare stadigvæk! Ja ja, nok er vi voksne nu, men hvorfor kan vi ikke bare få flæskesteg, brun sovs, gaver og Disneys juleshow NU?!

Hvis du er lige så utålmodig som os, har vi her samlet en liste med otte aktiviteter, der helt klart vil få tiden til juleaften til at gå meeeget hurtigere. Hvilken af aktiviteterne skal du lave?

1. Vinterbade

Er din Instagram også fyldt af folk, der smider klunset for at hoppe i det iskolde vand? Det kan virke helt gak gak, men vi lover dig for, at når først du selv har prøvet det, vil du forstå galskaben! Der er sygt mange gode grunde til at vinterbade, og hvilken dag er bedre at starte din vinterbaderkarriere end den 24.?

Der findes så mange vidunderlige steder i Danmark, du kan vinterbade, så hiv din far, søster og bedstemor med ned til den lokale sø, Vesterhavet eller badeklubben i din by og få jer et koldt gys. Vi glæder os til at se det dokumenteret på Insta'en!

(Psst: Husk aldrig at bade alene. Her er seks gode råd til dig, der gerne vil lære at vinterbade.)

Kvinde vinterbader
Vinterbadning vil klart få tiden til flæskesteg og juletræ til at gå hurtigere!© Getty Images

2. Køre hjem til venner og familie og sige god jul

Hvis I ikke skal holde jul med alle jeres kære, kan formiddagen bruges på at stikke hovedet ind til dine fætre og kusiner, søskende, venner og andet godtfolk, du bare gerne lige vil ønske en god jul.

Der er bare noget helt særligt over juleaftensdag, og det kan være ret sjovt lige at få et kig ind i andre familiers juleforberedelser. I kan bare lige stikke hovedet forbi en 10-15 minutter, så folk kan komme tilbage til andestegningen, mandelsmutningen og gaveindpakningen. Men 10-15 minutters “god jul” har alle tid til, og vil alle blive glade for (er vi i hvert fald ret sikre på). 

God jul besøg
Det er så hyggeligt at køre rundt og ønske venner og familie god jul.© Getty Images

3. Spille et brætspil

Har I gennemført verdensmesterskabet i Netflix-serier, er jeres øjne blevet firkantede af julefilm, og har I set realityprogrammer til den store guldmedalje? Så er det altså nu, du banker din familie op fra hver deres telefonkigning, skærmseening og iPad-scrolling og udfordrer dem i en omgang vaskeægte BRÆTSPIL!

Om I skal dyste om opvasken over en omgang Ludo, æren i et hæsblæsende spil HINT eller en 10-minutters massage i et slag Yatzy er helt op til jer, men brætspil er bare altid sindssygt hyggelige. Her kan I se ni hyggelige brætspil, du og din familie kan samles om til jul

Folk spiller skak
Skak er også et godt bud på et sjovt brætspil! © Getty Images

4. Lave en lækker jule-brunch

Her er det vigtigt, I lige har fokus på aftenen: I skal KUN lave brunch, hvis der også er plads til brune kartofler senere! Men lad os være ærlige, der er altid plads til både brunch og brune kartofler, ikke?

Du går aldrig galt i byen med en god omgang røræg, en lækker toast, måske en omgang skyr med müsli, en smoothie lavet på bær og bananer og selvfølgelig lækker kaffe! Det er så hyggeligt at mødes om morgenen til lækker mad, og vi er sikre på, dine forældre og søskende vil elske dig, hvis du vækker dem til duften af pandekager – mmmmh! Husk at invitere os!

Jule brunch
Alt på det billede ser jo sååå lækkert ud!© Getty Images

5. Skrive en taknemmelighedsliste

Okay, det lyder måske lidt hippie-agtigt, men det behøves det ikke være! En virkelig hyggelig og fin aktivitet kan nemlig være at sætte dig og filosofere lidt over dit liv: Hvilke dejlige ting har du i dit liv lige nu? Gode veninder? Sjove søskende? En kærlig kæreste? Et dejligt job, måske? Et fedt studie? 

I hverdagen kører hamsterhjulet for så mange af os, og det gør, at vi engang imellem lige glemmer at stoppe op, og huske os selv på, hvor mange dejlige ting vi har i vores liv. Julen er jo hjerternes tid, og vi synes, det er en skøn anledning til at give vores hjerte lidt ny energi og glæde med en taknemmelighedsliste. 

Taknemmelighedsliste
Hvad er du taknemmelig for?© Getty Images

6. Lave yoga

Vi fortsætter i det lidt mere alternative spor. Find et tæppe, en madras, en dyne eller noget andet frem, og så er du altså bare klar til yoga-timen! Yoga er ret nice, fordi det er motion, men yoga behøves ikke være ekstremt fysisk hårdt. Derfor har du det mega dejligt i kroppen i bagefter, uden at være helt kørt over. 

Desuden kan alle være med til at lave yoga, og vi lover dig for, at yoga kun bliver sjovere af at invitere din far, naboen eller din lillesøster med. Der findes et ton af dejlige yoga-videoer på YouTube, så du er faktisk kun en YouTube-søgning fra at have en yogaklasse i din egen stue. Hyggeligt! Du kan jo søge på christmas yoga i dagens anledning? 

Jule-yoga
Så er der jule-yoga!© Getty Images

7. Forbered en quiz til om aftenen

Hvem elsker ikke en god festleg? Det gør vi i hvert fald, men måske er det ikke lige juleaften sammen med dine bedsteforældre, at du inviterer til et spil Beerpong eller Sandhed eller konsekvens (der er i hvert fald nogle sandheder, vores bedsteforældre IKKE skal høre, hvis vi skal undgå et jule-hjertestop!). Derfor er en quiz en genial idé til en hyggelig festleg, I kan lave, når maden er spist og gaverne pakket op. 

Du kan jo selvfølgelig tage den lette (men gode!) løsning, og quizze din familie i nogen af Womans quizzer, for eksempel: Hvor godt kender du din barndoms julekalendre? Eller fra hvilken julekalender stammer citatet? Ellers kan du selv lave en quiz, hvor du for eksempel laver spørgsmål om jeres familiemedlemmer – sjovt!

Quiz
Lav en sjov quiz eller snup en fra Woman.dk – du må godt.© Getty Images

8. Tag ud at stå på skøjter

Hvis der er en skøjtehal, en skøjtebane eller bare en frossen sø i din by (som man gerne må gå på vel og mærke!), kan vi anbefale en tur på skøjter! Det er en mega sjov aktivitet, I kan bruge maaange timer på. Vi lover dig for, at med et par skøjter under fusserne går tiden til and, gaver og Dejlig er jorden meget, meget hurtigere. 

Hvis I ikke har skøjter, er det altså også meget sjovt bare at tage glatte kondisko på, og tage sig en glidetur på søen. Husk dog at tjekke om isen er helt tyk nok! Vi skal ikke have nogen uheld juleaftensdag!

Skøjte
Har I en skøjtebane eller skøjtehal i jeres by? © Getty Images

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide