Veninder på højskole
Har du gået på højskole? © Getty Images

11 ting, kun du, som har gået på højskole, forstår

INTET kan holdes hemmeligt på en højskole (især ikke en højskole-flirt)!

23. marts 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

1. “Så du, hvor tæt Martin og Marie sad til morgensang i morges? Jeg tror, de har lidt en ting for hinanden”, “Mener du det? Jeg troede stadig han sås med Ane – de spillede i hvert fald backgammon ved baren i går, og deres hænder rørte næsten ved hinanden...” Intet, som i INTET, kan holdes hemmeligt på en højskole (især ikke en højskole-flirt). 

2. Rigtige jeans? Det må da være en joke. Det føles SÅ underligt at tage jeans på igen efter fem måneder, hvor din påklædning har bestået af løst joggingtøj. Kan vi please gøre joggingtøj til en anstændig beklædning uden for højskole?! 

3. Under seks timers søvn hver nat? Ork ja, intet problem. Når der ingen lærer eller sengetider er på en højskole, kan det godt være liiidt svært at få slæbt sig selv i seng til rette tid. Det er bare SÅ hyggeligt at sludre om natten (især hvis dit højskole-crush også er en natteravn)!

4. Et højskoleophold flyver afsted. Du fatter ikke, hvordan du allerede har gået der i tre måneder. Det føles jo, som om du kom i går, men alligevel føler du også, at du har kendt dine højskolevenner, siden I var små? Det er seriøst for mærkeligt. 

5. Du bliver fuldstændigt afhængig af andre menneskers selskab. ‘Hvordan skal jeg nogesinde kunne sove, spise, gå på toilettet og tage bad igen... ALENE?’ 

6. ‘Okay, så morgenmaden slutter klokken 8.00 ...’. *Stiller vækkeuret til 7:55*. Fem minutter fra vækkeuret ringer til morgenmaden slutter er helt passende. En bolle i den ene hånd og kaffe i den anden, nemt. 

7. ‘Hvor er alle mine sokker?... Og t-shirts?... Og underbukser?!...’ Det er, som om ALT dit tøj forsvinder. Altså, hvor bliver det af, helt seriøst? 

8. Intet kan måle sig med en højskole-temafest! ‘Starwars-tema til festen? Jeg maler mig da grøn fra top til tå og klæder mig ud som Yoda’. Glem mascara og falske negle — til temafesterne handler det ikke om at være lækker. 

9. Det (absolut) eneste fodtøj du gik i var Birkenstock eller badetøfler. Sko med snørebånd virkede helt vildt uoverskuelige at tage på. 

10. Argh, du har talt til 10 mange gange inde i dig selv, når Mads ALTID smaskede ved middagen, eller når Line brugte 20 minutter på at barbere sine ben i fællesbadet, og køen bare blev længere og længere. Dyyybe vejrtrækninger. Det kunne godt være lidt udfordrende at bo så tæt — men det er nu også det, som gør dit højskoleophold uforglemmeligt. 

11. Det var næsten umuligt at holde styr på, hvem der datede hvem. Selma var totalt forelsket i Peter, men så kyssede Peter med Mette, og derfor begyndte Selma at date Jakob, som egentlig havde et godt øje til Merete, men kun fordi han vidste ikke, at hun var hemmeligt forelsket i Jan... Kan jeg få et Excel-ark til at danne overblik, tak?