Glad kvinde skriver opgave
Lykken er, når en opgave endelig er færdig! © Getty Images

8 ting, vi alle gør, når vi er færdige med en stor opgave

Så er det endelig tid til at lukke alle 49 faner!

1. juni 2021 af Henny Müller Dahl

1. ENDELIG kan vi med god samvittighed lukke alle 49 faner, vi har haft åbne i ugevis. Og som har resulteret i, at vores computere har kørt tre gange så langsomt, som de plejer. 

2. Og så er det langt om længe blevet tid til at lave andre ting end at sidde foran computeren. Endelig har vi tid til at omplante vores Aloe Vera, som i lang tid har lidt af omsorgssvigt. 

3. ... eller rettere: Det er tid til at NYDE at lave andre ting. Det er ikke, fordi vi ikke alle laver overspringshandlinger hver time, når vi skriver opgave – men det er med dårlig samvittighed til følge, når pausen bliver 55 minutter længere end planlagt.

4. Men når vi endelig bevæger os væk fra computeren, begynder vi at stresse over, om vi nu huskede at slette den fjollede sætning, vi havde skrevet nederst i opgaven. Hvad kommer censor dog til at tænke om os, når vedkommende finder dette vredesudbrud: “Hvis ikke dette er sidste udkast, rejser jeg til et tempel i Tibet” nederst i opgaven? 

5. Vi går straks i gang med at indhente den tabte søvn, som vi har ofret i alt for mange dage i streg. Uden tvivl en af de bedste følelser. Bortset fra når tankerne om karakteren så begynder at snige sig på... Gå væk! 

6. Enten vælger vi at blive lidt mere aktive ovenpå den store mængde snacks, opgaveskrivningen har budt på, eller også belønner vi os selv med endnu flere snacks. Og begge dele er okay! 

7. Vi lover os selv, at næste gang vil vi starte i bedre tid, arbejde mere struktureret eller vælge et lettere emne. Indtil næste gang, hvor vi igen lover os selv det samme...

8. Mest af alt er vi bare stolte af, at vi kom igennem og fik afleveret. Hvordan resultatet så blev, er underordnet. Pointen er, at vi klarede noget, der var helt uoverskueligt for fem dage siden, hvor vi sad med munden fuld af mælkesnitter og havde skriveblokade. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.