Efterskolevenner
På efterskolen var der altid nogen at være sammen med! © Getty Images

11 ting, vi altid vil savne ved at gå på efterskole

Vi savner at have en nabo, der sælger nudler, toast og chokolade fra sit værelse

3. maj 2021 af Henny Müller Dahl

1. Der var ALTID nogen at være sammen med – hver dag. På efterskolen var der derfor aldrig grund til at ringe til fem forskellige veninder for bare at finde en, der havde tid til at hænge ud. En ikke-eksisterende problematik! 

2. Vi savner at have vores egen lille familie i kontaktgruppen. Når vi kom hjem fra efterskolen, var det bare ikke lige sjovt at spise krebinetter med vores forældre og søskende, som det var at spise aftensmad med den sjove kontaktgruppe.

3. Og ikke mindst savner vi vores kontaktlærer og alle de andre seje efterskolelærere. Efterskoletiden havde bestemt heller ikke været det samme uden dem! 

4. Det var altid ekstra sjovt at lave de forbudte ting. Og her taler vi ikke om at dele Netflix-konto med hele vores vennegruppe, men om klassiske efterskoleaktiviteter som at lave natterend. 

5. Vi savner at have en nabo, der sælger nudler, toast og chokolade fra deres værelser. Sådan en nabo ville vi virkelig ønske, vi havde i dag, når vi ligger derhjemme med tømmermænd. 

6. Hvor luksus var det lige at kunne sætte vækkeuret til at ringe to minutter før, at vi skulle være henne i salen? Ikke noget cykel-, tog- eller metrohalløj. SÅ lækkert! 

7. Og hvor lækkert var det lige at kunne rende rundt i efterskolehættetrøjer hele dagen (alle ugens dage)? Vores kroppe har aldrig haft det så behageligt, som da vi gik på efterskole (men vi tør ikke helt at tænke på, hvor meget de trøjer konstant har trængt til en vask). 

8. Vi glemmer aldrig, hvor hyggeligt det var at have linjefag! Og vi har aldrig haft så sjov undervisning, som dengang vi gik på teaterlinjen, gymnastiklinjen eller musiklinjen. 

9. Ingen dage var ens! Enten var dagene fyldte med aktiviteter, eller også var der altid nogen, der fandt på en sjov og skør idé. 

10. Vi savner at have nogen at dele de kedelige pligter med. Vi husker det i hvert fald som, at det var sjovere at gøre rent dengang, end når vi i dag står alene med støvkluden derhjemme.

11. Generelt savner vi bare ekstremt meget at bo med vores bedste venner. For det var virkelig en oplevelse for livet! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.