cheese dippers, krydderboller, spunkt, prince
Ristede krydderboller med smør var et sikkert hit!© Bestiloghent.dk, Bestiloghent.dk, Lomax.com, Slikboden.dk

13 sygt lækre ting, vi spiste, når vi kom hjem fra SFO'en i 00'erne

Hvor mange babybels, mælkesnitter og cheesedippers har vi ikke lige kørt ind, mens vi så Zack & Codys søde hotelliv?

22. oktober 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Forestil dig lige: Du fik fri fra matematik og stormede ned i SFO'en med dine bedste venner. Først skulle I have lidt svensk pølseret ved den sure køkkendame, og derefter skulle I tage dagens store beslutning: Ville I lave bål og snobrød, spille Stratego eller ind og lave perler? Efter et par timers leg hentede din mor dig, og mens du slappede af efter en lang dag, tilbød din mor dig et rent slaraffenland af lækre sager: Chokoladekiks, Babybel-oste og krydderboller med smør: Åh, det var tider!

Her har vi samlet 11 syyygt lækre ting, vi altid spiste, når vi kom hjem fra SFO'en, og som vi, ærlig talt, ikke ville have noget imod at labbe i os igen!

1. Nesquick-kakaopulver rørt op i mælk

Var vi bare tossede med kakao i vores yngre dage? Tjoooh... Gjorde vi det mest for at røre pulveret op i mælken? Jeps, 100 procent! Nå ja, og så også lidt for at lave bobler med sugerøret. 

Nesquick kakaopulver
Nesquick kakaopulver var en læææækker eftermiddagstreat!© Promilleshop.dk

2. Cheesedippers

Den leende ko var virkelig en ven i tykt og tyndt, da vi var yngre, og den lille sult bankede på døren. Vi vil faktisk godt takke den nuttede røde ko for vores store kærlighed til ost i dag: TAK, for at vise os verdens lækre sager (ost!), kære leende ko! 

Cheesedippers
Cheesedippers holder 100 procent også i dag!© Bilkatogo.dk

3. Mælkesnitter

En snack, der stadig kan gøre os lykkelige: Mælkesnitten! Vi følte seriøst, vi havde vundet i Lotto, når vi kom hjem fra et spil Stratego i fritten, for at åbne køleskabet og se, at vores mor havde købt mælkesnitter! Så blev livet bare ikke federe for 12-årige os. 

Mælkesnitter
Mælkesnitter er jo stadig syyygt lækre!© Nemlig.com

4. Krydderboller med smør

“Hvad skal jeg sige? Boller fra Kohberg!”, eller bare krydderboller generelt var vores forældres gyldne trick til at få lidt mad i os, når vi egentlig bare hellere ville se Beverly Hills og skrive “heiii i: laver duuu? xD <'3” på vores seje Nokia 3310i, vi havde arvet af vores kusine. Krydderbollen var måske ikke den mest nærende eftermiddagsmad, men hvornår har du sidst fået en ristet krydderbolle med smør? Altså, det er jo SÅ lækkert!

Krydderboller
En ristet krydderbolle med smør var ofte at finde på eftermiddagsbordet, da vi var børn.© Bestiloghent.dk

5. Udskåret frugt

Når vores forældre fik liiidt for dårlig samvittighed over alle de mælkesnitter og cheesedippers, vi konsumerede i løbet af en dag, blev der hentet “10 for 20 kroner” nede i den lokale Fakta, og så blev der ellers bare skåret i både og hapsere til den store guldmedalje: Æbler, pærer, appelsiner, mandariner, vindruer og bananer i ét væk på store fade. Mega lækkert! Vi føler dog mest, det skete, når vi havde legekammerater på besøg, så vores mor kunne vise, at vi altså spiste SUNDT hjemme hos os (noooot). 

Udskåren frugt
Æblebåde, de der stykker af banan med skræl på og pillede mandariner: Luksus!© Getty Images

6. Figenstænger

Var vi de eneste, der havde et love/hate forhold til de her stænger? Mega lækre, når de kom lige fra Netto, men så kedelige efter en dag på bunden af skoletasken! De bløde stænger når simpelthen bare ikke mælkesnitter til sokkeholderne, det må vi bare være ærlige at sige... 

Figenstænger
Lækre stænger! Så længe, de ikke havde lagt på bunden af tasken en hel dag.© Cactus.dk

7. Danone med chokoladeknapper

Når vi var nede at handle med vores forældre, var der intet, der lyste klarere nede fra køledisken end disse magiske yoghurter MED CHOKOLADEKNAPPER! Oh my god! Måtte vi få dem? Nej.... Men drømte vi om dem flere nætter i streg, når vi havde spottet dem nede i Nettos køledisk? Jaaa! 

Danonino
Vi drømmer stadig om yoghurt med chokoladeknapper...© Popsugar.com

8. Chokoladekiks

Efter en dag med “Taaa' mig med til Joaaaannaaaa”, mens en pædagog spillede falskt på guitar, perleplader i lange baner og dåseskjul, var det himmelsk at blive mødt af en chokoladekiks, når vi kom hjem. Prince skuffer bare aldrig. 

Chokoladekiks
Prince skuffer aldrig. © Lomax.com

9. Hanuta

Den falske Knoppers, Hanutaen, var altså en snack af dimensioner: Blød chokolademasse mellem knasende, sprøde kiks. Nam nam nam! Denne lille kiks var totalt lykken at finde i madpakken, men mindst lige så god, når vi slængede os i sofaen efter en lang dag i SFO'en. 

Hanuta.
Vi elskede Hanuta. © Promilleshop.dk

10. Spunk

Okay, når vi ser tilbage, kan vi godt se, at det måske ikke var jordens mest næringsfyldte kost, vi proppede os med, når vi kom hjem fra SFO. Men hey, det var da også svært at vælge æblerne, når der var Spunk lige for næsen af dig? Eller... Altså... Nu vi tænker over det, var Spunken jo faktisk super hård, og vi var altid lidt bange for, at den lille lakrids ville smadre samtlige af vores mælketænder. Men holdt det os fra at gumle på dem? Neeej, selvfølgelig ikke!

Spunk
Vi var altid lidt nervøse for vores mælketænder, når vi tog en Spunk i munden.© Slikboden.dk

11. Babybel oste

Ost er bare lækkert, og særligt som små hapsere, vi lige kunne køre ind, mens vi så Zack & Codys søde hotelliv på Disney Channel, og tænke over hvem af de to tvillinger, vi egentlig helst ville kysse med (okay, helt klart Cody, ikke?). 

Babybells
Læk-læk-lækker!© Bilkatogo.dk

12. Danonino

Ja ja, når nu vi ikke måtte få luksus-udgaven med chokoladeknapper i låget, var Danonino en ganske udemærket erstatning: Især den røde, der smagte af (mega syntetisk) jordbær, var jo sygt lækker!

Yoghurt
Lækkert!© Danone.dk

13. Stjernehaps

Skulle det være en lille kødhapser? “JA, TAK!” ville hundrede procent være svaret fra 11-årige os, for hvad var lækrere end en lille bitte spegepølse, du kunne spise i to mundfulde? Intet! Deler vi samme begejstring over minispegepølsen i dag? Naaaah, ikke helt...

Stjernehaps mini salami
En minispegepølse, du kunne hapse i to bidder: Whats not to like? © Bestiloghent.dk

Vil du holdes opdateret på seneste nyt om film og serier? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide