Træt af ballonmaven? Læs, hvordan du kan lukke luften ud

Se her, hvordan du undgår luft i maven med disse 6 madvarer

25. februar 2016 af IFORM

Hvis du er én af dem, der ofte oplever at blive oppustet, når du har spist, bør du måske tage et kig på disse 6 madvarer. De har nemlig ry for at reducere oppustethed og luft i maven.

Agurk

Agurken er sprængfyldt med antioxidanter, der reducerer væskeophobninger og oppustethed i maven. Det saftige grøntsag er altså ikke kun et vidundermiddel mod mørke rander og hævelser under øjnene.

Yoghurt

I yoghurten er det mælkesyrebakterierne, der er det væsentlige. Mælkesyrebakterierne findes også naturligt i vores tarmsystem og er med til at holde fordøjelsen på rette kurs, så vi undgår at blive oppustede.  

Papaya

Den tropiske frugt indeholder enzymer, der bl.a. hjælper mod forstoppelse og oppustethed. Enzymerne minder om kroppens egne, og bliver fx i Sverige brugt som erstatning for kroppens egne fordøjelsesenzymer.

Bananer

Udover at være propfyldt med fibre indeholder bananer også masser af kalium, som kan reducere den oppustethed, du kan få efter at have spist særligt salt mad.

 

Pebermynte

Hvis du gerne vil undgå forstoppelse og en oppustet mave, kan pebermynte være din løsning. En kop pebermyntete virker beroligende på maven og gør dig derved mindre oppustet.

Som bonus har pebermynte også en rensende effekt på din hud.

Fennikel

Med sit høje indhold af fibre er fennikelen genial, hvis du har problemer med fordøjelsen og generel oppustethed. Og ikke nok med at den smager skønt af lakrids, så renser den ovenikøbet kroppen for overskydende væske og giftstoffer.