© Privatfoto

Trine blev udsat for knytnæver og psykisk vold af kæresten: “I starten var alting perfekt”

Hvis hun fortalte det til nogen, ville han begrave hende levende, sagde han

29. januar 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Trine vidste godt, hvem han var. Ham, som endte med at blive hendes kæreste i 2,5 år. Ham, som var hende utro op til flere gange. Ham, som hendes far fortalte hende var det rene gift for hende. Ham, som dagligt var psykisk voldelig mod hende.

Følelsen af at være verdens heldigste pige

Da Trine begyndte på et nyt studie, mødte hun en fyr, hun blev rigtigt gode venner med. På en studietur udviklede det sig, da han køber hende en rose og kysser hende for første gang. Flirten og den unge forelskelse fortsatte, da de kom tilbage til Danmark.

“I starten var alting perfekt,” fortæller Trine. “Han var opmærksom, prioriterede at bruge tid med mig og lod alle vide, at jeg var hans kæreste. Jeg følte mig virkeligt heldig og som en ganske speciel pige.” Efter fem måneder i forelskelsens rus, fortæller Trines kæreste hende pludseligt, at hvis hun ville gå fra ham, var det nu. Nu var de nemlig så langt i deres forhold, at han ikke ville slippe hende igen.

Trine havde hørt fra venner og bekendte, at hendes nye kæreste ikke havde behandlet sine tidligere kærester ordentligt. Han var dårligt selskab, fortalte de. Men Trine kendte ham jo, så hun havde virkeligt svært ved at tro på det.

Herefter blev de kærester.

© Privatfoto

Utroskab og løgne

“Efter et halvt års tid som kærester får jeg pludseligt en besked fra en pige, der fortæller mig, at hun altså har haft sex med ham, mens han var min kæreste. Blandt andet en aften hvor de begge havde været i byen, skulle de være taget hjem sammen.”

Trine konfronterede ham, og han blev virkelig sur. Han benægtede alt og gjorde alt han kunne for at overbevise hende om, at kvinden ikke talte sandt. Han svinede hende til foran Trine og beskyldte hende for at lyve, så Trine blev overbevist om, at han talte sandt. 

Den dag, det hele kulminerede

Jo længere tid der gik, jo flere grænser begyndte Trines kæreste at sætte for hende. Hun måtte ikke se sine veninder. Hun måtte ikke være uden for hjemmet eller skolen uden at have fået lov. Én dag kulminerede det hele. Trine blev samlet op af kæresten til en kort køretur, og her fik hun smidt ord som “luder” i hovedet. Hun fik også sin telefon smidt ud af bilens rude og fik tre knytnæveslag i ansigtet.

Hun måtte ikke fortælle det til nogen. Så ville han begrave hende levende, sagde han. Parforholdet sluttede den dag – og Trine var helt knust.

Senere poppede der en besked op på Trines telefon. Det var ham. Han fortalte, at han elskede hende, og at han hadede sig selv for det, han havde gjort. Imens var Trine på skadestuen med hjernerystelse på grund af de tre knytnæveslag. Men hun meldte ham aldrig for overfaldet. Hun elskede ham jo.

© Privatfoto

Da drømmen om forholdet bristede

Trines drøm og håb om, at forholdet blev bedre, bristede for alvor en nytårsaften, hvor han havde været i seng med en anden. Han gjorde ikke modstand, da hun konfronterede det med ham.

Trine ville ikke længere lukke øjnene for det, der var sket. Hun sagde endelig stop. Hun var rasende, men fyldt med selvtillid, da hun ringede ham op og gjorde det forbi mellem dem. Hun afsluttede opkaldet med sætningen: “Jeg fortryder hver eneste dag, jeg har brugt med dig, siden du var mig utro første gang. Når ja, det var du efter fem dage. Vi har ikke mere at snakke om.”

Trine fortæller, at hun ikke fortryder forholdet. Hun elskede ham, og det vil altid betyde noget for hende. Dog fortryder hun, at hun ikke lyttede til sin fornuft. Hun ville ønske, at hun havde turde sige ham imod, fremfor at lade ham kontrollere hendes liv. “Jeg kan godt føle mig naiv, og det er det, der har fyldt mest siden hen. Jeg har skammet mig over, at jeg lod mig ydmyge på den måde – at jeg stolede blindt på hans mange løgne, og at jeg var villig til at give afkald på alt og alle for hans kærlighed. Det har givet mig problemer med at stole på andre og mig selv de seneste mange år.”

Har du selv oplevet psykisk vold?

En kampagne, som er lanceret af ligestillingsminister Karen Ellemann, skal forebygge at unge ender i voldelige forhold. Trine er nemlig slet ikke den eneste, der har oplevet at blive kontrolleret af sin kæreste, for cirka 12.500 unge mellem 16 og 24 år udsættes nemlig for psykisk vold af en kæreste. 

Hvis du selv har mistanke om, at du lever i et parforhold med psykisk vold, kan du herunder se tegnene på det.

 • Din kæreste kontrollerer eller manipulerer dig.
 • Din kæreste ydmyger og håner dig.
 • Din kæreste vil bestemme, hvad du har på, hvad du spiser eller hvem du ser.
 • Din kæreste tjekker din mobil eller profiler på nettet.
 • Din kæreste kalder dig øgenavne.
 • Din kæreste truer med at ødelægge nogle af dine ting.
 • Din kæreste ringer hele tiden eller skriver uforholdsvis mange beskeder, når I ikke er sammen og bliver sur, hvis du ikke svarer med det samme.
 • Din kæreste vil have sex med dig, selvom du ikke har lyst.
 • Du skal tage særligt hensyn, så din kæreste ikke pludselig får et raserianfald eller bliver kold.
 • Du har en opfattelse af, at du er blevet svagere – at du engang var stærkere, end du er nu.
 • Du isolerer dig fra familie eller venner, fordi du synes, at det er lettere.
 • Du føler dig forvirret, ked af det og har svært ved at se klart, når du tænker på dit forhold.
 • Du gør ting, som du egentlig ikke har lyst til eller føler er rigtigt for at gøre din kæreste tilfreds.

Føler du, at din partner manipulerer med dig, så du bliver i tvivl om dine følelser, tanker og holdninger? Så kan det være, at du bliver udsat for gaslighting.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide