Udskyder du også altid ting, du egentlig bare burde få overstået nu og her? Og venter du til allersidste øjeblik med at få de sidste opgaver færdiggjort?
Så er du et godt eksempel på en procrastinator, som betyder, at du friviligt udskyder dine gøremål på trods af potentielle negative konsekvenser.
Hvis først du er kommet ind i en vane eller livsstil, hvor du altid udskyder dine gøremål, kan det faktisk være utroligt svært at ændre på. Men det er langt fra umuligt – bare rolig.
Vi har samlet fem gode råd, du kan følge, hvis du ønsker at blive bedre til at få dine opgaver lavet med det samme fremfor at udskyde dem.
Typiske årsager til at udskyde ting
Der kan være flere årsager til, at du ikke får bestemte opgaver fuldført til tiden, eller at du udskyder dem indtil det abolut sidste tidspunkt, hvor du har mulighed for at lave dem.
De hyppigste årsager kan du læse her:
- Du ved ikke, hvordan du løser opgaven
- Du ved ikke, hvilken opgave der skal løses
- Du tror, at du arbejder bedre under pres
- Du føler dig ikke motiveret nok til at lave opgaven
- Du tror, at du kan færdiggøre opgaven i sidste minut
- Du er ligeglad med, hvornår eller om du færdigører opgaven
- Du har fået en vane med at udskyde opgaver indtil sidste øjeblik
- Du glemmer din opgave
- Du udskyder den ene opgave for at arbejde på den anden
- Du venter på det rette øjeblik, hvor du kan lave opgaven
- Du giver træthed og sygdom skylden for ikke at lave din opgave
- Du føler dig ikke i humør til at lave opgaven
- Du mangler initiativ til at starte på opgaven

Gode råd til at bryde den dårlige cirkel
Det er lettere sagt end gjort at bryde den dårlige vane med hele tiden at udskyde opgaver og andre ting, der skal gøres.
Men husk, at de små forbedreinger også er en sejr i sig selv og forvent ikke, at der sker en forandring henover natten. Det kan godt tage tid, men processen er ligeså meget en sejr som målet.
Læs fem gode råd til, hvordan du stopper med at udskyde ting, herunder.
1. Lav en to do-liste
En god måde, hvorpå du kan holde bedre styr på alle de forskellige ting, du skal nå, er ved at lave en to do-liste.
To do-listen kan både dække en dag, uge eller måned, alt efter hvor langt ude i fremtiden dine opgaver ligger. Dog anbefaler vi, at du laver en liste for hver dag, da den bliver mere uoverskuelig, jo længere ud i fremtiden den går. Og så kan der nemlig være fare for, at du stadig udskyder dine opgaver.
Et lille ekstra tip er at skrive dato og eventuelt tidspunkt ud for punkterne på listen, så du har totalt styr på, hvornår de skal være færdige.
2. To minutters-reglen
Mange små uafsluttede gøremål kan hurtigt skabe kaos i hovedet. Derfor får du her en lille regel, som kan hjælpe dig til at få alle de små ting af vejen, som skaber rod og kaos.
Reglen hedder to minutters-reglen, og som navnet måske allerede afslører, handler den om, at alle de gøremål, du kan ordne på to minutter eller derunder, skal du ordne med det samme, når du tænker på dem.
Det kan for eksempel være at gå ud med skraldet, rede sengen eller svare på mailen.
På den måde får du bugt med alle de små opgaver, lige når de kommer, så de ikke når at hobe sig op. Mange små opgaver på én gang kan nemlig blive en stor mundfuld – også selvom de hver især tager under to minutter at fikse.

3. Vær bevidst om din tendens til at udskyde
Er du opmærksom på din tendens til at udskyde opgaver og ting, der skal ordnes, så er du allerede godt på vej.
Når du kan mærke, at du tænker på at udskyde en opgave, så tag dig selv i det. Og inden din tanke bliver til handling, så brems den og forsøg at holde fast i den opgave, du er i gang med at løse.
4. Fjern distraktionerne
Du sætter dig ved din computer for at skrive på en opgave, som har deadline om otte dage. Pludselig popper en notifikation op på din skærm fra Facebook. Du klikker på den, og før du har set dig om, har du scrollet på Facebook i over 30 minutter.
Et lille klik kan hurtigt blive til 30 minutter, og lige netop derfor skal du fjerne alle distriktioner, når du for eksempel skal arbejde på en opgave. Det betyder: Ingen notifikationer fra Facebook, et slukket TV og heller ingen spontan oprydning, når du begynder at kede dig i dit arbejde.

5. Del dine opgaver op
Det kan virke utroligt overvældende og ikke mindst uoverskueligt, hvis du har en så stor opgave foran dig, at du nærmest ikke kan se en ende på den.
Derfor kan du med fordel opdele din store opgave i mindre bidder. På den måde undgår du at tabe pusten allerede inden, du går i gang med opgaven.
De små succesoplevelser du får, når du færdiggør et trin i din større opgave, vil give dig gejst og motivation for at fortsætte. For endnu mere motivation kan du forsøge at fejre de små succeser, for det fortjener du.
Kilder: Verywellmind.com