Kvindekroppe
© iStock

Undersøgelse viser, hvordan holdningen til vores krop har ændret sig de sidste 30 år

Er vi blevet bedre til at elske os selv eller mere utilfredse med vores kroppe?

12. december 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

Vi har med tiden fået øjnene mere og mere op for at elske, hvem vi er, og ikke være flove af vores kroppe – men stolte af dem.

Det har vi blandt andet set flere gange i 2016, som da Cosmopolitan India gik mod den forestilling, der er om den 'perfekte krop', da videoen I AM UGLY i den grad udfordrede vores selvkritik, og da kampagnen All Women Project beviste, at ALLE kvindekroppe er smukke.

Et mere positivt billede af vores krop

Nu viser en undersøgelse, som blev præsenteret ved American Psychological Association convention, at vi har fået et mere positivt billede af vores krop i løbet af de seneste 31 år.

I undersøgelsen er mere end 100.000 testpersoner fra 1981 til 2012 blevet spurgt om, hvordan de har det med deres kroppe – og specielt deres vægt – og resultatet viser tydeligt, at testpersonerne igennem årene er blevet langt mere tilfredse med deres krop og vægt. 

At vi gennem tiden er blevet bedre til at acceptere og være tilfredse med vores kroppe, har mange af de kropspositive kampagner helt sikkert været med til at påvirke. Kæmpe high five herfra!

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Læs mere her.