Hund og kvinde
© iStock

Videnskaben har talt! Derfor er hunden din bedste (og mest loyale) ven

Åååårh, Fido har så meget fortjent en ekstra leverpostejmad i aften

7. august 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Er hunden din bedste ven? Så kan du sikkert bruge TIMER på at stene nuttede hvalpe-videoer på Instagram, og måske har du endda også en (eller flere) af disse unikke ting til hundeelskeren?

Du bør aldrig være flov over at være ellevild med de firbenede kræ, og især ikke nu, hvor videnskaben giver dig en virkelig god grund til at være bedste venner med din hund.

Din hund kan mærke, hvis folk ikke er søde mod dig

En undersøgelse, der er offentliggjort af ScienceDirect, viser nemlig, at din hund kan føle og – hold nu fast – huske, hvis der er nogle, der ikke er søde ved dig. 

I undersøgelsen blev en række hundeejere stillet til opgave at spørge forskerne bag undersøgelsen, om de ville hjælpe dem med at åbne et syltetøjsglas. Deres bjæffende venner skulle imens kigge på. 

Når en hund nægter at spise en godbid

Det overraskende var, hvordan hundene reagerede på, om forskerne ville hjælpe deres ejer med at åbne glasset. 

Hvis forskerne gerne ville hjælpe, accepterede hundene dem. Hvis de ikke hjalp, accepterede hundene dem også – de tilgav dem i hvert fald. Men hvis forskerne nægtede at hjælpe ejerne, blev hundene fornærmede. Og ikke kun i et øjeblik. 

Senere i undersøgelsen ville en forsker nemlig give hundene en godbid, som ikke blev taget kærligt imod. Og selvom det er svært at tro på, nægtede hundene simpelthen at spise godbidden fra forskeren – hvilket må siges at være noget af en kærlighedserklæring til ejerne! Så nu er hunden altså ikke kun din bedste ven, men også din mest loyale. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.