Mor og datter er glade
© iStock

Videnskaben har talt: Så meget forlænger børn dit liv

Hvor gammel du så FØLER dig, er en helt anden sag.

28. august 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Til tider kan det sikkert føles, som om børnene ælder dig, når de tegner på væggene, nægter at sove eller får et gedigent hysterianfald i Føtex

I virkeligheden viser det sig dog, at det forholder sig fuldstændig modsat: Børn forlænger nemlig dit liv. 

Så mange år lever du længere, hvis du har børn

Forbindelsen mellem børn og et længere liv er fundet i en svensk undersøgelse baseret på 704.481 mænd og 725.290 kvinder, som alle bor i Sverige og er født mellem 1911 og 1925. 

Forskerne tog højde for andre faktorer såsom uddannelse og beregnede aldersspecifikke risici for at indsnævre resultaterne så meget som muligt, og undersøgelsen fandt frem til, at mænd og kvinder, som får mindst ét barn, generelt lever længere end barnløse mænd og kvinder.

Mænd med mindst ét barn lever i gennemsnit to år længere end barnløse mænd, hvor kvinder i gennemsnit lever 1,5 år længere end barnløse kvinder.

Derfor lever forældre længere end barnløse

Forskerne bag undersøgelsen havde lidt svært ved at forklare, hvorfor deltagerne med børn levede længere end dem uden, men spekulerede i, at det kunne være, fordi børnene kan støtte deres forældre i alderdommen.

Undersøgelsen viste også, at det særligt gjaldt for enlige forældre, hvilket kan hænge sammen med, at forælderen i højere grad er afhængig af børnene i alderdommen frem for en partner.

Så husk at kysse dine børn lidt ekstra i dag, og forkæl dem – de forlænger dit liv, og de øger med garanti din livsglæde!

Kilder: BMJ Journals, US News Health

Læs mere fra samme kategori