Kvinder | Shopping
© iStock

Vil du og din veninde på en overdrevet billig shoppingtur? Så smut en tur til Malmø

Følg disse 4 råd, og I er garanteret en mindeværdig tur

26. marts 2018 af Amalie Kjær Boel

Der er en god nyhed til alle os, der bare elsker shopping – og specielt det med procenter. Kursen på den svenske valuta er nemlig rekordlav lige nu. Jaja, den er skam god nok. Du kan spare over 25 procent, hvis du vælger at tage på shopping i Sverige. Det er da en oplagt mulighed at tage på en veninde-tur til Malmø! Det er jo ikke blot tøjet, der er billigt, men derimod også mad.

Vi har derfor her samlet alle de vigtigste informationer til dig om, hvordan du bedst og billigst kommer til Malmø og får en perfekt shopping! 

1. Sådan kommer I derhen

Det nemmeste og billigste vil helt klart være, at I mødes på København Hovedbanegård og tager toget derfra til Malmø. I kan købe en billet fra 89 kroner. 

Det er selvfølgelig ikke sikkert, at I bor på Sjælland. Hvis I bor på andre steder, kan I altid lige tjekke, om I kan tage flexbussen fra jeres by til Hovedbanen. Her kan I nemlig også spare en masse penge. Ellers kan I sikkert også finde orange billetter, hvis I er ude i god tid. 

Hvis I skal shoppe virkeligt meget, kan det være en god idé at køre i bil.

2. De her anderledes butikker skal I besøge

Malmø byder på mange forskellige shoppingmuligheder. Hvis det regner, er det selvfølgelig oplagt at tage i et af de mange shoppingscentre. Men hvis I har vejret med jer, kan I snildt lige gå gennem gågaden og smutte i butikkerne der. Hvis I mangler noget inspiration, kan I tjekke de her steder ud: 

  • Åhléns. Den minder meget om en anden udgave af Magasin – dog en mindre én af slagsen. Butikken ligger på Södergatan 15 i Malmø. Her kan du shoppe alle de lækre mærker som: Acne, Cheap Monday og Filippa K. Hvis du derimod søger noget tøj, som du ikke kan købe herhjemme, så har de også deres egne mærker. Når du så har brug for en pause fra at se på tøj, så kan du smutte hen i boligafdelingen.
  • Mani. Hvis du mere er til vintage-tøj, så skal I smutte hen ad Davidshallsgatan 8. Her kan I nemlig finde masser af vintage-tøj, tasker, sko og hatte. Det er selvfølgelig ikke lige så billigt som H&M, men det er en butik, der er fed at tjekke ud! Og ellers kan I smutte ind i Beyond Retro (Claesgatan 8), som også er et vintageparadis.
  • Lagerhaus. Det er en butik, der er fyldt med nipsting, sager til hjemmet og andre spændende, farverige ting, som du sikkert bliver nødt til at eje. Og hvis vi ikke tager helt fejl, så kan du sikkert også finde en masse gode værtindegaver herinde. Den ligger på Södergatan 16. 

3. Var der nogen, som sagde mad?

Shopping gør dig for det meste meget sulten, og som mange gør, kan I snildt lige gå på appen, TripAdvisor og finde et lækkert sted. Fordelen med appen er, at I kan krydse af, hvad det er I leder efter – allergier, vegansk eller søge på indisk, hvis I nu er på udkig efter det. Hvis I er friske på at prøve noget nyt, så kan I sagtens tjekke de her steder ud (som er billige og lækre) ud:

  • Kold. Hvis I har brug for en forfriskning, skal I tage herhen (Claesgatan 8). Inden du bliver skræmt over, at det er et sted, der sælger vegansk is, så bliver du lige nødt til at høre om det. For det er nemlig blevet bedømt ufatteligt højt på TripAdviser. De tilbyder på fremragende og velsmagende is. Hvis du bare trykker ind på deres hjemmeside, så lægger du med det samme penge til side – for det ser så godt ud! 
  • Misoteket. Denne lækre asiatisk-inspireret restaurant er til at finde på Vaestergatan 6. Og hvis I er typerne, der gerne vil lægge jeres måltid på Instagram, så er det her stedet for jer. Det bliver serveret i flotte skåle, og hvis I sætter jer ved vinduet, så får I lige lyset med på samme tid.
  • Tea Junkie. Hvis I har brug for en tepause, kan I tage hen på Gibraltargatan 6. Her vil I kunne vælge mellem en fantastisk te samling og købe en masse lækre kager til – og igen et instaværdigt sted til ingen penge. 

4. I kan slutte shoppingsturen af med en overnatning

Hvis I gerne vil have en weekendtur ud af det, kan I eventuelt tjekke Airbnb ud. Her kan I højst sandsynligt finde en lækker lejlighed, som er en smule billigere end hotel – hvis I ikke gider at go all in på det. Vi siger rigtig god tur, og husk på at kortet gerne må brænde på en shoppingtur (selvfølgelig ikke ensbetydende med, at opsparingen skal ryge på vejen). 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.