En stærk kvinde

Vil du være en strong, independent woman? Her er de 10 bedste måder at blive det på

Husk at støtte andre kvinder!

21. marts 2018 af Amalie Kjær Boel

Du har sikkert hørt om at være en strong, independent woman fra USA – og specielt fra de amerikanske film og serier, hvor der er flere og flere kvinder, der får hovedroller og bare er mega badass i den virkelige verden – eksempelvis Beyoncé. 

Det er lige meget, om du er single eller i et forhold, for du kan sagtens være – eller blive til – en strong, independent woman. Der er ikke noget endegyldigt svar på, hvad en strong, independent woman er, og det er ikke noget, du behøver at være hele tiden. Men hvis du gerne vil have et par bud på, hvordan du kan blive (endnu) stærkere, kan du få lidt inspiration her. 

1. Accepter, at du ikke behøver en mand

Det er selvfølgelig rart med en kæreste, en flirt eller et one night stand, men du bør også acceptere, at du ikke altid behøver en mand. For hvem siger, at du ikke selv kan være handymand, hvis du skal have hængt et nyt spejl op derhjemme, og hvem siger, at du behøver en mand for at være lykkelig?

2. Rejs alene eller sammen med veninderne

Du kan gøre lige præcis det, som du har lyst til. Du kan rejse alene eller spørge nogle af dine veninder, om de vil med på en rejse til sommer. Det skal nok blive en lækker ferie, om du så pakker din trolley alene eller med andre – og selvom du er en selvstændig kvinde, kan det aldrig skade at blinke lidt til de lækre surferdudes, når I ligger på stranden nede på Ibiza, hvis du er single. Du kan også smutte på roadtrip gennem Danmark alene (og styre alt musikken selv).

3. Forkæl dig selv med blomster

En af de vigtigste ting er, at du kan finde ud af at hygge om dig selv – og forkæle dig selv. Selvom du er single, kan du sagtens købe en buket blomster til dig selv. Det samme gør sig gældende, hvis du er i et forhold. Det behøver selvfølgelig ikke være røde roser, det kan også være farverige tulipaner.

4. Tag ud at spise og gå selv i biografen

Det kan godt virke grænseoverskridende selv at tage ud at spise, men det behøver ikke være på en fancy restaurant. Hvis du eksempelvis er ude at shoppe alene, og du er ufatteligt sulten efter noget frokost eller en lækker snack, så kan du altså snildt lige smutte ind på en kaffe- eller sandwichbar. Det er lidt mere casual. Og gør mange andre også – alene.

Du kan også sagtens selv tage i biografen for at se en film. Måske du føler, at det kræver lidt mere mod, men du er trods alt en strong, independent woman, som kan klare det hele, hvis det er det værd! 

5. Støt andre kvinder

Det er vigtigt, at vi kvinder står sammen. Det betyder ikke, at vi skal gøre det som et oprør mod mændene – tværtimod! Det kan være, at du eksempelvis har en veninde, der har det svært. Og hvis det er tilfældet, så bør du støtte hende i situationen, hvis hun vil have hjælp. Det, at du er der for hende, viser, at du har overskud og er en meget stærk kvinde. Der er også den chance, at hvis du er der for andre, så er de der også for dig, hvis du lige pludselig får en rigtigt skod dag.

6. Brug tiden til at lære nye ting

Har du altid overvejet at finde en ny hobby eller lære et nyt sprog, så brug tiden på netop det, du vil! 

Du kan gøre det alene, og du kan gøre det sammen med en veninde eller flere. For hvor fedt ville det ikke lige være at blive endnu bedre til at lave mad og kunne stille op i Masterchef, som hende der kan alt selv – inklusive at hakke løg uden at græde? Det er da mega badass! Det kan også være, at din nye hobby skal være at tage til karneval. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

7. Beslut dig, når du har lyst

Hvis du en morgen vågner op og tænker, at du har lyst til salat og kylling i aften, så skal du selvfølgelig have det. Men hvis du efter en lang dag på studiet eller jobbet bare føler for en stor omgang fritter og burger fra McDonalds, så skal du da bare købe det med hjem! Du kan nemlig gøre lige det, du har lyst til – hvilket er en ren luksus.

8. Følg dine drømme og mål

Hvis du er karriereminded og gerne vil gøre dit bedste hele tiden, så sæt dig nogle drømme og mål – og så bør du herefter følge dem. Det kan også være, at du har en drøm om at tage på roadtrip rundt i USA? Hvis det er tilfældet, så kan du begynde at spare op og tænke over, hvordan du kan nå denne drøm. 

9. Hav god samvittighed over, at du bliver på sofaen en fredag aften

Det kan være, at du er en rigtig partygirl, men det kan også være, at du er en af dem, der fortrækker at se X Factor hver fredag. Du bør ikke have dårlig samvittighed over, hvis du vælger at blive hjemme en fredag aften, hvor mange af dine veninder måske tager i byen. Det kan være godt at have en aften i ny og næ (eller oftere), hvor du bare er alene og hygger om dig selv på sofaen.

Du kan altid skifte mening og hoppe i den lille sorte, hvis du gerne vil i byen alligevel. Så har du trods alt også dagen efter til at ligge under dynen, hvor du kan se Netflix dagen lang.

10. Elsk dig selv 

Hvis du kan genkende alle andre punkter, og du ved, at du er herre badass, så er du jo en strong, independent woman! Og det kan du dæleme godt være stolt over, for det er noget af en titel at have. Det vigtigste er, at du blot husker på at elske dig selv!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.