Vision board
Start på dit vision board med vores step-by-step guide.© Getty Images

7 gode råd til at lave et vision board, der rent faktisk virker

Kom i gang med dit vision board i dag!

2. december 2021 af Isabella Wedel Hansen

Overvejer du at lave et vision board? Men er du lidt i tvivl om, hvordan du skal komme i gang? Så læs med her, hvor vi har samlet gode råd og lavet en step-by-step guide til, hvordan du kommer i gang med at lave et vision board, der rent faktisk virker. 

Sådan virker et vision board

Du tænker måske, hvordan dét at skrive dine mål ned skal hjælpe dig med at opnå dem? Det skal vi fortælle dig! 

Ikke nok med, at det er et sjovt klippe-klistre-projekt at lave sit eget vision board, så er der faktisk også flere studier, der viser, at når du visualiserer dine mål og drømme, kan det motivere dig, give dig mere selvtillid og endda også øge din præstation hen mod dine mål og drømme. Sejt! 

Samtidig hjælper det dig også med at vurdere og prioritere, hvad der betyder mest for dig og det hjælper med at sætte tanker og ord på dine mål og drømme, hvilken kan være en rigtig god øvelse. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at komme i gang med dit vision board

Vision board
Sæt ord og tanker på dine mål og drømme.© Getty Images

Sådan kommer du i gang med dit vision board

Er du lidt i tvivl om, hvad du skal bruge og hvordan du skal komme i gang? Det forstår vi godt. Det kan være rigtig svært at finde hoved og hale i hele processen, for hvor skal du starte og hvor du skal slutte? Derfor har vi lavet en step-by-step guide til, hvordan du laver et vision board, der rent faktisk virker! 

Det skal du bruge 

  • Et stort stykke karton, et lærred, et gitter eller en opslagstavle 
  • Magasiner, aviser, billeder eller en printer til at printe billeder ud 
  • En saks
  • Lim, klips eller knappenåle 
  • Papir
  • Flotte tuscher, blyanter eller kuglepenne 
Vision board
Kom i gang med dit vision board! © Getty Images

1. Sæt et overordnet mål for dit vision board 

Hvad betyder allermest for dig? Hvad vil du gerne opnå? Og hvordan vil du gerne nå derhen? Det er spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du begynder på dit vision board

Det er nemlig rigtig vigtigt, at det er fokuseret og konkret, men samtidig inspirerende og drømmende. Det betyder, at du skal udvælge én til to vigtige ting, der skal være i fokus. Det kan være ting, du rigtig gerne vil ændre i dit liv eller drømme, du rigtig gerne vil opnå på et tidspunkt.

Overvej også om det skal være langsigtet eller kortsigtet. Er det noget, du gerne vil ændre nu og her? Eller er det ting, du drømmer om sker inden for de næste fem til ti år? 

2. Find en overordnet struktur til dit vision board 

Det kan være en rigtig god idé at finde en overordnet form for struktur i sit vision board. Det er ikke en nødvendighed, men det kan hjælpe dig med at konkretisere, hvordan du gerne vil opnå dine mål. 

Inddel for eksempel dit papir i seks felter med hver sit emne eller kategori, der på den ene eller anden måde påvirker dine mål og drømme. Emnerne kan for eksempel være familie, kærlighedsforhold, karriere, inspiration, færdigheder eller lignende. 

Vision board
Skriv dine mål på dit vision board for at skabe struktur. © Getty Images

3. Skriv dine mål ned på dit vision board 

Tænk nu over, hvordan de forskellige emner eller kategorier påvirker eller står i relation til dine drømme og mål. Skriv dine tanker ned i felterne, så hvert felt lige så stille bliver fyldt ud med et par punkter hver. Det vil hjælpe dig med at få inspiration til dit vision board og udvælge, hvad der er vigtigst for dig – men bare rolig, felterne bliver overdækket af billeder og tekster senere i processen, så du behøver ikke at gøre dig umage endnu.  

Når du senere i processen vælger billeder og tekster, kan du klistre dem fast oven på det felt, de passer til. På den måde kan du sørge for, at det er fokuseret, struktureret og drømmende på samme tid. 

4. Visualiser dét der betyder mest for dig 

Frem med gamle ugeblade, magasiner, reklamer og fotoalbum for nu er det tid til at klippe-klistre! Udvælg billeder og andre visualiseringer af dine mål, der kan være med til at inspirere og motivere dig, når du kigger på dit vision board. Har du en printer, kan du også finde flotte billeder på Pinterest eller Instagram, der kan inspirere dig. 

Drømmer du om at tage på en lang rejse, kan du for eksempel finde billeder af de steder, du gerne vil hen, billeder fra tidligere ferier eller billeder af andre ting, du forbinder med at rejse. Drømmer du derimod om at få lavet et nyt, flot køkken, så kan du finde billeder af et hjem og et køkken, der inspirerer dig. 

Pige laver vision board
Find inspiration til dit vision board på nettet og i dine gamle ugeblade. © Getty Images

5. Find tekster og citater der motiverer dig til at nå dine mål 

Sørg for at finde nogle citater, sætninger eller ord i magasinerne, ugebladene og aviserne, der beskriver dine drømme og vejen hen til dem. Sæt dem oven på billederne med lim, tegnestifter eller tape, for at gøre dine mål og drømme ekstra tydelige.

Vi kan love dig for, at kombinationen af stærke ord og sætninger sammen med de smukke og inspirerende billeder, du har valgt, vil fylde dig med motivation og energi, hver gang du kigger på dit vision board

6. Hæng dit vision board det helt rigtige sted 

Det er utroligt vigtigt, at du hænger det et sted, du ser ofte. Det kan for eksempel være på bagsiden af din hoveddør, så du altid ser det som det sidste, inden du går ud af døren eller det kan være på indersiden af toiletdøren eller ved siden af toiletspejlet, så du kan kigge på det, mens du børster tænder. Nøglen til at få succes med sit vision board er nemlig, at du ser det så ofte som muligt. 

Synes du, at det er en lidt mere privat sag, og at det derfor ikke skal hænge til frit skue for alle, der kommer hjem til dig, kan du også lave en online version, som du kan have som baggrund på din telefon eller din computer. For ærlig talt, den kigger du også på reeeet mange gange om dagen, ikke?

Vision board
Find ud af, hvor du skal hænge dit vision board. © Getty Images

7. Opdater dit vision board jævnligt

Ændrer dine drømme sig lidt eller opdager du noget nyt og inspirerende, så kan det være en rigtig god idé at opdatere sit vision board. På den måde sikrer du dig, at det altid er up to date, og at det altid vil være inspirerende og motiverende for dig – selv hvis dine drømme og mål ændrer sig lidt. 

Så selvom det er tiltalende bare at smide fødderne op og læne sig tilbage i stolen så snart, du har færdiggjort dit vision board, er det altså essentielt, at du opdaterer det jævnligt og overvejer, om der er andre ting, der inspirerer dig mere nu og her.

Kilder: Oprahdaily.com, Artfulparent.com

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide