Womans læsere: Derfor vil vi have lavet bryster

Over halvdelen af Womans læsere er åbne overfor at få en operation

29. september 2016 af Maria Denise Christoffersen

I Womans store kropsundersøgelse 2016 stillede vi jer læsere en række spørgsmål om forholdet til jeres kroppe. Et af dem lød: “Kunne du finde på at få foretaget en kosmetisk operation på dine bryster?” 

Svaret var overvejende positivt: 

  • Hele 61 procent overvejer muligheden, eller også har de fået lavet bryster eller har i hvert fald konkrete planer om en operation. 
  • 39 procent var afvisende overfor en brystoperation.

Derfor overvejer vi en operation

Der kan være mange grunde til at vælge at få lavet brysterne om med kirurgi. Ser man på svarene i Womans undersøgelse, har ja-sigerne da også vidt forskellige overvejelser. Her er et uddrag:

“Jeg har altid godt kunnet lide store bryster, da jeg synes, det ser meget mere kvindeligt ud. Derfor vil jeg gerne have større bryster...”

“Jeg synes, de hænger for meget til en pige på 23 år, og som årene går, kan man mere og mere se størrelsesforskellen på dem. Gad godt have lavet et lille løft og gjort dem lige store.”

“Jeg kunne aldrig finde på at få et implantat i mine bryster – men måske tage fedt fra andre steder på kroppen og bruge det.”

“Jeg er imod plastic fantastic-kulturen, men måske efter at have født/ammet, kunne det være nødvendigt for selvtilliden.”

“Alt for mange går op i ‘du er perfekt, som du er’, men man er samtidig også sin egen lykkes smed. Og hvis man kan lave noget om, hvorfor så ikke gøre det, hvis man bliver gladere?”

“Jeg vil enormt gerne have lidt større bryster. De er simpelthen forsvundet, efter jeg begyndte at træne.”

Idéen om perfekthed

Psykolog Rikke Papsøe har selvværd som ekspertområde, og hun ser tallene som en trist nyhed.

“Det overrasker mig ikke, at så mange overvejer eller har fået foretaget en brystoperation. Kvinder – og mænd – ligger i dag under for et enormt pres for at se ud på en særlig måde, ligegyldigt alder.” siger hun.

“Men jeg synes, at det er trist. Trist, at så mange oplever presset så stort, at de er villige til at få foretaget en operation, der er rent kosmetisk. Og trist fordi, når man lægger sig under kniven, er man med til at reproducere det ensformige kvindekropsideal – og reproducere idéen om perfekthed.” siger Rikke Papsøe.