© iStock

13 tegn på, at du snart bliver droppet

Er du bange for, at kæresten snart slår op? Lær at gennemskue tegnene på, at han er på vej væk

11. juni 2010 af Rikke Hovn Poulsen

Slår han op?

Det er aldrig sjovt at blive dumpet - men det sker desværre for os alle engang imellem. Og oven i købet kommer det som en komplet overraskelse for rigtig mange af os!

Men break-ups kommer ikke bare ud af det blå. Den part, der er på vej ud af forholdet, udsender masser af signaler i perioden op til det store brud, som bare venter på at blive opfanget. Desværre har vi mennesker en tendens til at lukke øjnene for de ting, vi ikke bryder os om... men det skal være løgn!

På de næste sider får du 13 tegn på, at din kæreste er på vej væk. Men lad nu være med at bryde grædende sammen, hvis du kan genkende dit eget forhold i et enkelt eller to af punkterne. Det er først, når han udsender mange af signalerne samtidig, at du skal begynde at at være nervøs.

Du skal især være opmærksom, hvis din kæreste pludselig ændrer opførsel til det værre. Hvis han altid har været den stille type, behøver du ikke lægge noget i, at han ikke siger så meget. Men hvis han plejer at snakke som et vandfald og pludselig klapper i som en østers, er der nok noget i vejen.

Før du styrter ud og slår op med ham, før han slår op med dig, eller knalder med hans bedste ven for at tage hævn, er der dog kun en rigtig ting at gøre: Konfrontér ham med din mistanke. Hvis han virkelig gerne vil ud af forholdet, giver du ham en gylden mulighed for at gøre det forbi på en ordentlig måde. Og hvis det bare er dig, der ser spøgelser, giver du ham muligheden for at berolige dig... det er da win-win!

Klik videre på de næste sider og se de 13 tegn på, at det snart er forbi mellem jer.

Kroppens signaler

1. KROPSSPROG
Din loverboys kropssprog afslører nogle gange mere om hans følelser end hans ord. Start med at kigge på hans tæer, når I er ude blandt andre mennesker: Hvis de peger i din retning er alt fjong ballon. Men hvis de konsekvent peger i alle andre retninger end din, har du et problem - for så er han sandsynligvis allerede på vej væk fra dig rent mentalt.

Læg også mærke til hans kropsholdning, når I sidder over for hinanden. Når vi er forelskede, har vi en tendens til at 'spejle' den andens håndbevægelser, hovedstilling, kropsholdning og så videre, så vi uden at tænke over det sidder og står på samme måde. Så hvis du opdager, at du er kommet helt ud af sync med din kæreste, er der sikkert noget om snakken.

2. NUL NUS OG KNALD
Der kan være masser af grunde til, at din kæreste mister lysten til sex - det behøver ikke betyde, at han er på vej væk. Men hvis han samtidig holder op med at nusse dig i nakken, klappe dig i numsen og holde dig i hånden, og han trækker sig væk, når du forsøger at røre ved ham, bør dine alarmklokker ringe.

3. KLAP PÅ RYGGEN
Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan Chandler og Joey fra Venner dunker hinanden i ryggen, hver gang de skal give hinanden et knus? Det gør de, fordi de finder den nære, fysiske kontakt en anelse ubehagelig. Så hvis din kæreste pludselig begynder at klappe dig på ryggen, når du giver ham et knus, er der et eller andet i vejen. Jo hårdere klap, jo værre!

4. INGEN OFFENTLIG KISSE-MISSEN
Hvis han afviser dig med ordene 'ikke her - der er faktisk andre til stede', hver gang du prøver at give ham et lille møs på kinden i det offentlige rum, har han tydeligvis ikke lyst til at deklarere jeres kærlighed for alverden. Han vil faktisk helst ikke have, at der er nogen, der opdager, at I er kærester. Not good! (undtaget er dog kirker, familiesammenkomster og arbejds-receptioner - der kan han have ret i, at det er upassende).

Alt det han ikke siger

5. HAN GIDER IKKE SNAKKE
I begyndelsen af forholdet kunne i snakke i timevis om alt og ingenting. Men nu om dage skal du være glad, hvis du kan få et 'hmmm' ud af ham, når du fortæller om din dag. Ikke godt!

God kommunikation er nøglen til ethvert succesfuldt parforhold. Hvis han konsekvent hellere vil se 'Have Haves' end at snakke med dig, og han absolut intet fortæller om sin hverdag, har I et problem. Og risikoen for, at han er træt af mere end dit snakketøj, er overhængende.

6. DU FØLER DIG SOM EN TELEMARKETING-SÆLGER
Prøv at lægge mærke til jeres mobil-vaner. Hvis det altid er dig, der ringer for at aftale næste date, og det altid er dig, der sender sms'er (som han i øvrigt kun svarer med 'ja', 'nej' og 'ok'), kan det godt betyde, at du er helt ude af hans tanker, når du er ude af syne.

Hvis det oven i købet er telefonsvareren, du får fat i 9 ud af 10 gange, er den helt gal. Hvis han ikke gider tage telefonen, når det er dit navn, der blinker i displayet, er det fordi han ikke orker at snakke med dig (medmindre du udelukkende ringer, mens han er på arbejde eller under Danmarks VM-kampe - så er han bare en helt almindelig mand).

7. HAN UNDGÅR AT SNAKKE FREMTID
...og her snakker vi ikke om alle de tusindvis af mænd derude, der hader lange snakke om parforholdets tilstand. Nej, det er først, når han begynder at få koldsved, fordi du vil planlægge sommerferien, eller han går i koma, når du spørger, om han vil med til din venindes bryllup i næste måned, at der er ugler i mosen.

8. HAN STARTER LIGEGYLDIGE SKÆNDERIER
'Ethvert normalt tænkende menneske ved da, hvordan en toiletrulle skal vende!'

Hvis din sweetheart pludselig skælder ud over de mindste petitesser, er der virkelig noget galt. I virkeligheden dækker hans absurde vredesudbrud over, at der er noget andet og større i vejen - det er bare meget nemmere at skælde ud over ligegyldige småting end at tage 'den store snak'. Måske håber han ligefrem på, at du får nok af hans præmenstruelle opførsel og slår op med ham, så han ikke behøver at gøre det.

De små tegn i hverdagen

9. HAN LADER DIG VENTE
Kommer han altid for sent til jeres aftaler? Lader han dig vente i ti minutter foran biografen, før det behager ham at dukke op? Og skal han altid liiiiiiige se et eller andet i fjernsynet, før han kan spise den mad, du har brugt timevis på at tilberede? Det er et tegn på manglende respekt, hvis han altid lader dig vente. Og det er ikke noget godt tegn!

Det her gælder også for dates: Hvis han altid venter til sidste øjeblik med at lave date-planer sammen med dig, er det sikkert, fordi han håber på, at der dukker noget bedre op. Han er simpelthen ikke interesseret nok!

10. HAN BLIVER PLUDSELIG FORFÆNGELIG
I årevis har han trasket rundt i de samme slidte cowboybukser og t-shirts med huller i ærmerne - men pludselig en dag kommer han hjem med tre nye Armani-jakkesæt, han begynder at træne målrettet for at slippe af med øl-vommen, og den gamle Axe-deo bliver skiftet ud med Ralph Lauren. Her er der to mulige forklarings-modeller: Enten er han utro, eller også er han på vej væk - det er ikke kun de gamle mølædte t-shirts, der ryger ud lige om lidt...

11. HAN HAR ALTID TRAVLT
Selvfølgelig kan vi alle sammen have travlt på arbejdet engang imellem. Men hvis det igennem længere tid er fuldstændig umuligt for ham at klemme et par timer ind i kalenderen, hvor der står 'dig' på, er det fordi han dybest set ikke vil det nok!

12. HAN LYVER

Hvis du gentagne gange tager kæresten i at sige, at han er et sted - men i virkeligheden er et andet sted - er der noget i gære. Enten er han i gang med at planlægge et surpriseparty for dig, eller også tør han bare ikke fortælle dig sandheden. Hvad vælger du at tro på?

13. HANS VENNER OPFØRER SIG MÆRKELIGT
Du kender det fra dig selv: Hvis der er problemer i parforholdet, diskuterer du det med veninderne, og du spørger dem til råds, når du er i tvivl. Du kan godt regne med, at han gør det samme! Så hvis hans venner pludselig virker underlige, når I alle sammen er sammen, er det sikkert, fordi de har det mærkeligt med at være sammen med dig, når de godt ved, at du er på vej ud.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?