Kvinde og mand på date
© iStock

Her er din store guide til at flirte

Erstat fumlen og stammen med selvtillid – bliv ekspert i flirt!

7. maj 2017 af Stine Bødker Nielsen

Går du i stå, når ham den lækre kommer ind i lokalet? Scanner du febrilsk din hjerne for idéer til, hvad du skal gøre af dig selv, når du endelig får øjenkontakt med ham? Og løber du tør for ord i det øjeblik, han siger hej? Så er hjælpen på vej – her er vores komplette guide til at flirte.

Uanset om du leder efter Mr. Right eller bare vil flirte lidt for sjov, om du er knaldgod til at flirte eller halter lidt, så er det værd at læse med. Flirt er nemlig genvejen til at føle dig lækker og sexet. Og så kan det bringe dig langt i livet – sæt igang!

Forberedelse

Skru op for selvtilliden

Når du selv føler dig tiltrækkende, vil andre nemlig også synes, at du er det! Derfor: Værdsæt dig selv. Kig på dig selv i spejlet, og ros dig selv for dine unikke, smukke fortrin. Mind dig selv om dine gode egenskaber. Når du har det godt, er det også nemmere at skrue charmen på.  

Vær feminin

Tag noget tøj på, som du føler dig lækker i, og som fremhæver de dele af din krop, du er mest tilfreds med. Hop for eksempel i et par stilletter, hvis du synes, det fremhæver din popo, og vær ikke bleg for at understrege dine kvindelige former. Det gode ved dette tip? Det kan bruges hver dag – året rundt!

Øv dig i spejlet

Det lyder kejtet, og det er også lidt akavet. Men det hjælper altså, når du har øvet dine blikke og din mimik foran spejlet. Prøv for eksempel at lave et ansigtsudtryk, der siger: “Kom herhen” eller “Jeg vil have dig, så det føles mere naturligt, når du står i situationen.

Duft godt

Det lyder måske åbenlyst, men dårlig ånde og svedlugt kan lægge en kæmpe dæmper på dit flirteri. Sørg for at være ren og dufte friskt, og hav en mintpastil eller tyggegummi ved hånden. Har du været til koncert eller lignende, så sved er et uundgåeligt onde, kan du eventuelt tage en deodorant med i tasken.

Få hans opmærksomhed

Vær positiv

Smil! Glade mennesker er tiltrækkende, så grin og hav det sjovt. Virk positiv, når du taler med andre mennesker – det lægger han også mærke til. Synes du ikke også, han er sødest, når han smiler?

Få øjenkontakt

Kig lidt på din udvalgte, indtil du fanger hans blik, men lad være med at stirre. Hold øjenkontakten for en kort stund og smil, og kig så langsomt væk igen. Du kan også kigge ned, for det kan virkelig tænde mænd, at kvinder slår blikket ned som bly violer. Og vupti, kontakten er skabt! Hvis en mand konstant undgår dit blik, er det som regel et tegn på, at han ikke er interesseret, så spild ikke din tid med at kigge alt for længe.

Tag initiativ

Mænd kan godt lide, når kvinder tager initiativ til at bryde isen, så gør det! Det viser, du har selvtillid, og at du har valgt netop ham at snakke med, hvilket for ham er et stort kompliment. Start samtalen med en bemærkning om omgivelserne, eller giv ham et kompliment, som kan føre til yderligere samtale, for eksempel: “Sej t-shirt, hvor har du fundet den?”

Samtale og flirt

Kontrollér stemmen

Sænk din stemme, og gør den behagelig og blød. Mænd tænder som regel ikke på en kvinde, der lyder skinger eller råber ham i øret. Gør eventuelt din stemme en smule dybere end sædvanlig for at lyde ekstra sexet, når du flirter. Er I et sted med høj musik, kan du eventuelt rykke lidt tættere på ham, så du er sikker på, han kan høre, hvad du siger – så er der også mulighed for at kaste dig ud i lidt kropskontakt.

Brug humor

Let stemningen med en joke, og få ham til at grine. Det vil bringe jer tættere på hinanden, at I har det sjovt, men gå ikke over stregen. Intet kan ødelægge stemningen som en dårlig, malplaceret joke, som han måske misforstår eller tolker som en kritik af ham selv. Kast dig kun ud i modige bemærkninger eller vittigheder, hvis du kan fornemme, at det vil blive godt modtaget.

Fortæl om dig selv, MEN...

...ked ham ikke ihjel. Husk også at lytte, og prøv at spørge ind til noget, du kan fornemme, han godt kan lide at snakke om i stedet for at forhøre ham om opvækst og persondata. Er han for eksempel helt vild med Formel 1, kan du spørge ind til hans yndlings racerkører, hold osv. Og du lytter selvfølgelig opmærksomt, for det er jo helt vildt spændende, ikke?

Undgå negative emner

Bevar din positive attitude, så du ikke kommer til at fremstå som en negativ person eller ødelægger stemningen. Hvis samtalen falder på noget, du er utilfreds med, har gjort dig ked af det eller lignende, kan du bevare den gode stemning ved hele tiden at give det en positiv vinkel. For eksempel: “Jeg hader det her musik” kan let blive til “Jeg hører normalt ikke det her musik, men så har jeg i det mindste mulighed for at snakke med folk i stedet.”

Gode tips til flirten

Husk kropssproget

Bevar den rolige selvtillid i kroppen. Sving med håret, vrik med hoften, fugt læberne – det er frækt. Og løft armene – på den måde sender du feromoner med magisk tiltrækningskraft ud i lokalet. Du kan også bruge spejling, det vil sige stå eller sidde ligesom ham. Når du imiterer hans kropssprog, viser du tydeligt din interesse.

Vær ikke desperat

Tipsene i artiklen her er gode at følge, men pas på, at du ikke overdriver. Hvis du overøser ham med komplimenter, holder øjenkontakten i insisterende lang tid og overdriver dit kropssprog, kan det godt blive for meget, og så virker du desperat i stedet for sjov og let. Sørg for at have en afslappet attitude, når du flirter.

Få ham til at slappe af

Hvis der er en ting, der virkelig tiltrækker mænd, så er det en kvinde, der får ham til at føle sig godt tilpas, så gør, hvad du kan, for at få ham til at slappe af og føle sig lækker. Grin af hans vittigheder. Kig beundrende på ham. Lyt til ham, som om han åbner dine øjne for en helt ny verden. Få ham til at klare en mindre opgave og ros ham, når det lykkes for ham. Få ham for eksempel til at ringe til dig, hvis du har mistet din mobiltelefon. Det giver dig en undskyldning for at give ham dit nummer, og samtidig kan han føle sig som lidt af en helt, når I finder frem til mobilen. Ren flirt!

Husk også...

...at flirt er flirt og ikke et frieri. Hvis du forventer at score dit livs kærlighed, hver gang du flirter, vil du blive svært skuffet. Tag det som en leg, og nyd det!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Hvad synes mændene?